Daglig leder Johan Edvard Andreassen på Sørarnøy. Foto: Designia - Lars Antonsen

Svindlere utgir seg for å være Salten Aqua

– Veldig ubehagelig, sier daglig leder Johan Edvard Andreassen på slakteriet Salten N950 i en pressemelding.

Det er lakseslakteriet på Sørarnøy som er brukt i svindelen. Slakteriets logo og profil er brukt på en nettside der det også er brukt epostadresser der slakteriets navn figurerer. Svindlerne har også ført opp fiktive telefon- og organisasjonsnummer på nettsiden.

Svindelen ble oppdaget da en irsk laksekjøper besøkte slakteriet for å se laksen han hadde kjøpt. Den irske kjøperen ble noe mistenksom da han syntes prisen på laksen var litt lav i forhold til gjeldende markedspris.

– Da han kom til Sørarnøy fant vi jo fort ut at vi aldri hadde hatt noe med hverandre å gjøre. Den irske kjøperen ble imidlertid så imponert over det vi kunne vise fram at han trolig kommer til å bli kunde hos oss. Så noe positivt kommer det da ut av dette, sier Johan Edvard Andreassen.

Han synes det er veldig ubehagelig å bli utsatt for identitetstyveri og svindelforsøk.

– Verst er det jo ikke for oss, men for dem som eventuelt blir lurt. Den laksen og sjømaten de betaler for, finnes ikke, sier Andreassen.

Daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua opplyser at saken er politianmeldt.

– Tilbakemeldingene vi har fått fra politiet er at de har satt en egen nett-etterforsker på saken og at den blir tatt alvorlig, sier Wenberg.

Salten Aqua ser nå grunn til å advare markedet mot at denne type svindel ser ut til å gjøre seg gjeldende. I 2015 ble andre oppdrettsbedrifter i Norge misbrukt på samme måte.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.