Skjenking er en av tingene kontrollørene skal se på når i alt 18 utesteder skal sjekkes til helga. Illustrasjonsfoto: Arkiv

Til helga blir det storkontroll på byen

Politi, brannvesen og Bodø kommune samarbeider om kontrollen, som tar for seg 18 steder med skjenkebevilling.

– Vårt mål er ikke å ta noen, her er det mer snakk om å hjelpe bedriftene slik at alt er i orden, sier Rune Lund Sommerseth, som er skjenkekontrollør.

– Dette er ren forebygging. Både bransjen og myndighetene har jo samme mål, nemlig å forebygge rusrelatert vold, sier politioverbetjent Per Sverre Steinbakk .

Koblet ut røykvarslere

Det er mange ting som skal sjekkes.

I tillegg til å se etter om det er folk som har fått for mye innabords, skal blant annet brannsikkerhet sjekkes, og ting som har med ordensvaktene å gjøre.

– Ved en tidligere kontroll opplevde vi at et utested hadde koblet ut røykvarslerne fordi det bruktes kunstig røyk i lokalet. Vi skal ellers se på hvordan brannsikkerheta fungerer i praksis, med opplæring av ansatte, og kontroll av rømningsveier blant annet, sier Ivar Hogstad, som er avdelingsleder i Salten brannvesen.

To lag med til sammen ti personer som skal gå runden denne kvelden og natta.

– Vi konsentrerer oss om steder med nattklubb. Alt i alt er det rundt 90 steder med skjenkebevilling i Bodø, men det er ikke alle som har åpent på natta eller som er åpne annet enn i julebordsesongen. Blir vi ferdige før kvelden er omme kan det godt hende at vi går innom noen steder som ikke står på lista. Men det får vi ta på sparket, sier Steinbakk.

Rett vei

Både politi og kommune er godt fornøyd med hvordan utestedene i Bodø skikker seg.

– Den tverrfaglige gruppen Tryggere uteliv i Bodø ble etablert i 2012 og har siden da arbeidet for at det skal være trygt å dra på byen, noe skjenkekontrollørene mener å merke i at antall rapporter om avvik er gått ned.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.