Steigen kommunehus. Foto: Steigen kommune

To ganger sa Steigen-folket nei til sammenslåing med Bodø - nå prøver politikerne seg på ny

Du trodde kanskje at det politiske forsøket på å slå sammen Bodø og Steigen var et overstått kapittel, etter to folkeavstemminger og klar beskjed fra Bodø-ordfører Ida Maria Pinnerød om at man ikke vil overkjøre folkets mening?

Tro om igjen.

Ni mot sju

I dagens kommunestyremøte i Steigen ble det nemlig fremmet benkeforslag om å nok en gang ta opp sammenslåingsspørsmålet, denne gangen i kommunestyret.

Representantene fra Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet fikk flertall med ni mot sju stemmer i kommunestyret. Dermed skal saken opp igjen.

Det får befolkningen i Steigen til å rase.

I en debatt på Facebook-gruppen Steigartinget får politikerne passet behørig påskrevet:

– Er målet å rive ned Steigens omdømme, så er dette veien å gå, skriver én debattant.

– Du snakker om å harselere med det befolknngen utrykkelig har ment i to folkeavstemninger. Dette begynner å ligne Erdogan! legger vedkommende til.

Ødelegger hele Steigen

– Da mener jeg det er grunnlag for å undersøke om man kan få gjennomført et nyvalg på kommunestyre før den saken skal avgjøres. Nå ble tilliten til det sittende helt borte, heter det fra en annen debattant.

– Skal dette aldri ta slutt. De ødelegger hele Steigen med sine utspill, skriver en tredje person.

Saken blir nå tatt opp 10. mai. Dermed fortsetter spillet om en mulig sammenslåing.

Klar ordfører

– Jeg har akkurat fått valgresultatet fra folkeavstemmingen om kommunesammenslåing. Først må jeg si at det er imponerende deltakelse på hele 72 prosent, som avspeiler det utrolige engasjementet jeg har vært så heldig å få ta del i gjennom det siste halve året, skrev Bodøs ordfører Ida Maria Pinnerød på sin Facebook-side i etterkant av forrige folkeavstemming.

– Samtidig er det et klart flertall for å beholde Steigen som egen kommune, med over 60 prosent flertall. Det er et klart mandat fra befolkningen, og selv om jeg ikke vil forskuttere noen behandling i bystyret i Bodø vil det overraske meg om man skulle komme til en annen konklusjon der, la hun til.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.