BHK spilte nok en thrillerkamp mot Fyllingen. Foto: Per-Inge Johnsen.

BHKs seiersrekke stoppet i siste minutt

BHK - FyllingenBergen 27-27 (14-11)

Etter seks strake triumfer, stoppet omsider BHKs sterke seiersrekke i siste minutt i kampen mot FyllingenBergen. 

Hjemmelaget BHK så ut til å ha god kontroll i førsteomgang, og ledet 14-11 til pause. Men i andreomgang fikk gjestene Bergen skikkelig dreis på sju-mot-seks-spillet sitt, og ledet med tre mål elleve minutter før slutt. 

BHK kjempet seg imidlertid tilbake igjen, og da Alexander Westby sendte hjemmelaget opp til 27-26 med bare ett minutt igjen å spille, så det ut til at den sjuende seieren på rad skulle komme. 

Fyllingen klarte likevel å slå tilbake med ett mål helt på tampen, og ødela det den seks kampers lange seiersfesten for BHK. 

God førsteomgang

Gjestene fra Bergen åpnet kampen best og tok ledelsen i åpningsminuttene, men Endre Langaas, Henrik Bielenberg og Vetle Eck Aga snudde stillingen raskt til 3-2-ledelse etter fem minutters spill. 

I første halvdel av åpningsomgangen kladdet det litt i angrep for BHK, men etter hvert begynte det virkelig å svinge av hjemmelaget. 

To kjappe scoringer av Erlend Sund og Sturle Erland sørget for tremålsledelse til BHK etter 13 minutters spill, og tre minutter senere ledet hjemmelaget hele 10-5. 

Deretter kom Fyllingen seg litt bedre med i kampen, og klarte å stenge igjen bakover i sju minutter før Vetle Rønningen endelig endte måltørken for BHK, da han satte inn 11-7 sju minutter før pause. 

Fem minutter før pause var BHK tilbake i femmålsledelse etter at Alexander Westby kontret inn 13-8. Fyllingen lyktes i så å redusere tre ganger på rad til 13-11, men Endre Langaas sikret til slutt BHK 14-11-ledelse etter førsteomgang. 

– Jeg syns vi spiller en veldig god førsteomgang. Da er vi der vi skal være, og jeg føler at vi hadde veldig god kontroll på Fyllingen, også i sju-mot-seks-spillet deres, forteller BHK-trener Børge Lund etter kampen. 

Thrilleravslutning

Da lagene møttes i Bergen tidligere i høst, endte kampen uavgjort etter en ellevill avslutning der BHK fikk direkte rødt kort i kampens siste minutt. 

Returoppgjøret skulle ikke bli noe kjedeligere, for i andreomgang klarte Fyllingen å gi hjemmelaget knallhard kamp om poengene. 

Bortelaget tok ut egen keeper til fordel for en ekstra utespiller i angrepene sine, og dette ga BHK etter hvert store problemer. Kvarteret ut i andreomgang utlignet bergenserne til 19-19, og fire minutter senere hadde Julius Lindskog Andersson sørget for å gi gjestene en tremålsledelse. 

BHK kjempet seg så tilbake til 23-23, og deretter fulgte lagene hverandre som skygger til det stod 26-26 med bare ett minutt igjen å spille av kampen. 

Med bare 50 sekunder igjen på klokka, kontret Alexander Westby inn 27-26 for BHK og publikum begynte virkelig å øyne håp om seier. 

Tjue sekunder senere klarte likevel Fyllingen å utligne til 27-27. Helt på tampen fikk Endre Langaas sjansen til å avgjøre det hele, men hardt presset satte han skuddet på innsiden av stolpen og ut to sekunder før slutt. 

– Det føles surt at vi mister seieren når vi leder såpass seint i kampen, men alt i alt tror jeg vi er greit fornøyde med ett poeng i dag. Lagene hadde hver sin omgang og Fyllingen ledet med tre mål på slutten. Vi kjemper oss likevel tilbake, og det er sterkt mot et så godt lag som Fyllingen, konstaterte Alexander Westby etter kampen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.