Glimts styreleder Mads Torrissen og valgkomite-medlem Tord Ueland Kolstad før kveldens styremøte på Aspmyra. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen

Torrissen stiller ikke til gjenvalg

Denne saken ble opprinnelig publisert 6. desember i år. Den republiseres som en del av Bodø Nus årskavalkade.

Styreleder Mads Torrissen stiller ikke til gjenvalg. Han gir seg dermed som styreleder etter seks år. Bakgrunnen er at valgkomiteen har signalisert at de mener det er på tide med et skifte på toppen i Glimt.

Det bekreftet Torrissen på en pressekonferanse på Aspmyra i kveld.

Har brukt fotballhodet

– Jeg har brukt både fotballhjertet og fotballhjernen til å ta denne avgjørelsen, og jeg kom til slutt fram til at det var best å gi seg, fortalte Torrisen. 

Valgkomiteen tar samtidig felles selvkritikk på at de for raskt ga ut en ny innstilling. 

– Det er enighet om at prosessen rundt den nye innstillingen ikke var helt optimal. Som en konsekvens valgte vi i valgkomiteen å stille våre plasser til disposisjon dersom styret ønsket det. Et enstemmig styre ga oss likevel full tillit til å fortsette, og nå går vi i gang med arbeidet med å lage en ny innstilling, fortalte valgkomiteen representert ved Ben Eidissen og Tord Ueland Kolstad. 

Valgkomiteen skal innen årsmøtet i mars ha funnet fram til nye styrekandidater. 

Saken fortsetter under bildet.

Mads Torrissen ankom Aspmyra i forkant av styremøtet. To timer senere bekreftet han at han er ferdig som styreleder i Glimt i mars. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen

Står løpet ut

Torrissen kommer til å sitte til klubbens ordinære årsmøte i mars, i likhet med resten av det nåværende styret.

– Mads kommer til å stå i det og stå løpet fullt ut, og det står det respekt av. Han har vært en strålende styreleder lenge for Bodø/Glimt, og jobben han har gjort står til terningkast 6. Likevel var det enighet i valgkomiteen om at det er på tide med en forandring etter seks år. 

Da skal det velges ny valgkomité, som Benn Eidissen tidligere har varslet.

- Uverdig behandling

Valgkomiteen hadde innstilt den tidligere politikeren Oddleiv Olavsen som ny styreleder, men Olavsen trakk mandag sitt kandidatur etter en rekke negative reaksjoner. 

Både valgkomiteen og et samlet styre i Glimt beklager nå behandlingen Olavsen fikk. 

– Vi beklager den behandlingen som Olavsen fikk, og det er noe hele fotballklubben Bodø/Glimt stiller seg bak. Vi ønsker ikke å være en klubb som går løs på hverandre i mediene. Hele klubben skal stå sammen og spille hverandre gode, slår de fast på pressekonferansen. 

 – Vi setter pris på at folk har engasjement og iver, men vi ønsker at folk skal bruke dette på en positiv måte og at de viser folkeskikk, slår styremedlem Hans Austad fast. 

Saken fortsetter under bildet.

Valgkomiteens leder Benn Eidissen var også på kveldens møte. Foto: Erlend Skaug Ingebrigtsen

Bakgrunn:

Bodø/Glimt har innkalt til pressekonferanse på Aspmyra klokken 22.00, i kjølvannet av styremøtet som ble avholdt der i kveld.

Tidligere i dag ble det holdt oppvaskmøte mellom styreleder Mads Torrissen, leder av valgkomiteen Benn Eidissen og komitémedlem Tord Ueland Kolstad, etter støyen den siste uka.

Først ble Torrissen foreslått vraket i komiteens innstilling til nytt styre. 

Så ble Oddleif Olavsen innstilt som erstatter, til voldsomme protester, blant annet fra en av sponsorene.

Deretter trakk Olavsen sitt kandidatur, for Torrissen & co pratet ut i dag tidlig. 

Da gikk også valgkomiteens leder Benn Eidissen langt i å antyde at man holder alle muligheter åpne før kveldens styremøte, der komitemedlemmene var invitert til å delta.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.