Trine Larsen kunne smile fra øre til øre etter seier i Bergen City Marathon i dag. Foto: Privat

Trine fra Bodø gikk helt til topps i Bergen City Marathon

Med en kruttsterk tid overvant bodøjenta Trine Larsen (25) konkurrentene i maratonet, og kunne juble helt øverst på seierspallen i Bergen i dag.

Tiden i mål var 3.10.58, noe som er personlig rekord.

Godt løp

– Jeg følte at jeg la opp løpet veldig greit. Den siste runden gikk raskere enn den første, jeg hadde is i magen og var tålmodig, sier en fornøyd Larsen til Bodø Nu.

– Det er mange høydemeter i Bergen, så det er fort gjort å gå på en smell, legger hun til.

Bodøjenta har bodd de siste årene i Bergen, men er på flyttefot hjem igjen. Sånn sett var det en fin avslutning å gå helt til topps i Bergen City Marathon.

– Det var perfekte forhold, kanskje litt mye vind, men fin temperatur på 10-12 grader. Så det var veldig gode løpeforhold, sier 25-åringen.

– Hvor mye trener du?

– Jeg løper mellom 100 og 110 kilometer i uka. Noe rolig, og noen intervalløkter eller økter med høyere tempo. Det blir 10-12 timer med løpeskoene på.

Hjem til Bodø

Larsen har bare trent systematisk siden hun deltok i Bergen City Marathon i fjor. Før det har hun vært med på noen konkurranser, men ikke satset målrettet.

Nå er neste mål Børvasstindan Classic i hjembyen, som hun vant i fjor. Så er det Oslo Maraton som gjelder.

I tillegg til at Larsen altså flytter hjem, og dermed også skal representere en bodøklubb.

– Jeg skal løpe for nystartede Bodø Bauta. Det må med, avslutter hun på telefon fra Bergen.

NB: Det var flere bodøløpere som gjorde seg bemerket. Kråkesølv-profil Petter Waldemar Nohr Unstad løp inn til tiden 1.19.25 på halvmaraton, noe som holdt til 16. plass.

Trine Larsen sto øverst på pallen i Bergen i dag. Foto: Privat

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.