Lørdag er Unni Wilhelmsen på plass på scenen i Sydøst. Foto: Pressefoto

– Trives best på de trange, små stedene

– Det er fremdeles billetter igjen til konserten lørdag, sier arrangør Nicolay Kristiansen. 

Lørdag tar han imot Unni Wilhelmsen til intimkonsert på Sydøst.

På oppdagelsesferd

Dette skriver managementet om artisten: 

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med gitarene og de selvskrevne låtene og spiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter eller coverversjoner av sanger Unni har hengt seg opp i.

Gjennom over 2000 konserter og opptredener har Unni gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene - hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Slo gjennom i 1996

Da Wilhelmsen slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk.

Låta «Won't go near you again» fra debutalbumet – et album som også ga henne Spellemannspris for årets album og årets kvinnelige artist – fikk et nytt oppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp-plasseringer på VG-lista. Hun ble også gjenoppdaget igjennom sin deltakelse i fjorårets sesong av seersuksessen «Hver gang vi møtes» på TV2, som blant annet har resultert i utsolgt Norges-turné sammen med Henning Kvitnes i mars i år. 

Siden høsten 2013 har hun også vært fast medlem av Di Derre.  

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.