PowerOffice-sjef Trond Eirik Paulsen leder et aldri så lite teknologisk eventyr fra kontorene i Bodø. Foto: Rune Nilsen

De gjorde tidenes år - nå rettes blikket mot utlandet

– Vi har vokst hvert eneste år, med positivt resultat. Det har vært vår oppskrift på suksess, sier administrerende direktør i PowerOffice, Trond Eirik Paulsen.

Han gründet bedriften i en kjeller på Fauske i 1998. Lite visste han om at han skulle ta med seg 30 ansatte til toppen av Jakhelln brygge 20 år senere, når vi trer inn i 2018. 

Tidenes år

Med seg på flyttelasset tar PowerOffice tidenes beste omsetningsår i 2016, med 38 millioner kroner, og et pent pluss på bunnlinja: 5,6 millioner kroner før skatt.

– Grunnen til at vi har gjort et byks på seks millioner fra 2015, er PowerOffice Go, som er vårt skybaserte regnskapssystem.

Enkelt forklart er det en mer moderne måte å føre regnskap på enn tradisjonelle systemer. 

– Vi sier at det skal være lekende lett. Mest mulig skal gå av seg selv. Man skal ikke bruke tiden på å administrere, men heller på å forstå bedriften og ha innsikt i hva som skjer. Slik får man beslutningsgrunnlaget for avgjørelsene man tar, sier Paulsen.

Vekk med papiret

Han illustrerer forskjellen fra før på følgende vis: Bilagsbunkene er borte. 

– Alt er papirløst og digitalt, og integrert med nettbanker og alt mulig annet. Og så har du tilgang overalt, både på mobiltelefon og nettbrett.

Systemet står for større og større del av omsetningen i bodøfirmaet, nærmere 50 prosent for å være nøyaktig. 

Det er nokså imponerende, tatt i betraktning at ideen om PowerOffice Go kom for bare tre-fire år siden.

– Litt av grunnen til at vi satset på det, var at vi så oss om etter et skybasert system, men ikke fant noe. Da lagde vi det like godt selv.

Skal bli best i Norge

Det har vist seg å være et meget godt trekk. Der sluttbrukerne før var regnskapskontorer, er markedet nå utvidet til absolutt alle små og mellomstore bedrifter.

Bodøselskapet har kunder over hele landet. Og systemet er rigget for å ta steget utenlands.

– Vi ser for alvor på hvordan vi kan komme oss inn på utenlandske markeder. Hele plattformen er bygd for internasjonalisering. Men først skal vi etablere oss som den ledende leverandøren av skybasert regnskap i Norge, det er førsteprioriteten. Det er få konkurrenter på markedet, og vi har et godt produkt. Nå har kundene også våknet og sett fordelene med skybasert regnskap. 

Mot skyene

Og etter årsskiftet, når niende etasje i Jakhelln brygge står ferdig renovert og klar, tar firmaet også et bokstavelig steg nærmere skyene. 

– I dag har vi 30 ansatte. Med de nye lokalene har vi plass til 60-70, sier Paulsen.

– Men når de kommer, er for tidlig å si. Vi skal bygge stein på stein, tjene penger og ha det artig. Vi skal ikke bli størst mulig raskest mulig, men ha det gøy på veien. 

Her kan du se utviklingen i PowerOffice, fra 2006 og frem til i dag. Alle tall i millioner kroner.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.