Safar Ali (16) med sitt maleri "Furu". Foto: Sindre Kolberg

Over sytti ungdommer imponerte stort under UKM

Fredag kveld gikk startskuddet for den årlige fylkesmønstringen for kreativ ungdom. Gjennom hele helga har gutter og jenter i alderen 13 til 20 både fått vist seg fram og konkurrert i alt fra sang og dans til billedkunst.

Lovende kunstner

33 utvalgte deltagere fra hele fylket ble plukket ut til å delta i konkurransen for billedkunstnere og skulptører, der i blant Bodø-gutten Safar Ali (16). Han hadde malt et stort furutre i akryl for å gi et bilde på det han oppfatter som "selve livet".

– Jeg ble oppmerksom på treet da jeg var på en hyttetur, og jeg så med en gang et motiv jeg ønsket å male. Jeg tror at man selv blir straffet dersom man skader naturen, og derfor er bildet en betegnelse på livet og at man må leve sammen med det vi omgir oss med

Han synes UKM-helga er veldig inspirerende å delta på.

– Det er veldig gøy. Jeg var med i fjor også, og får muligheten til å bli kjent med mange folk her som har de samme interessene som meg.

– Ble veldig stressa

En av de som deltok under lørdagens første del, scenekunst, var 16-åringen Njål Sørensen fra Valnesfjord. Han viste prov på stort talent da han imponerte publikum og dommere med sine diabloer.

– Det er veldig artig å være med på UKM, fortalte han til Bodø Nu like etter opptredenen sin. Sørensen, som deltok i konkurransen for tredje gang, har fylkesmønstringen som et høydepunkt gjennom året. Likevel var han ikke hundre prosent fornøyd med det han fikk til på scenen denne gang.

– Jeg glemte å si i fra til teknikeren at han skulle vente litt med å starte musikken, så jeg ble veldig stressa i starten. I tillegg var det et par triks jeg ikke følte jeg fikk til helt. Så jeg er egentlig ganske skuffet over meg selv, fortalte han.

Se video av Njål på scenen:

Til tross for det høstet han stor applaus for sine vågale krumspring på scenen, og gjorde åpenbart inntrykk på de som hadde møtt opp for å se på. Kanskje ikke så rart, siden han har øvd iherdig gjennom flere år.

– Jeg begynte vel med diablo da jeg gikk i sjette klasse, tror jeg. Det hendte egentlig ganske tilfeldig, siden jeg fant en diablo hos en fyr jeg var i bursdag hos. Så spurte jeg bare om jeg kunne få låne den, og siden da har det bare ballet på seg.

Til slutt var det Pia Langvann fra Mo i Rana, Bror Axel Olsen fra Meløy, Kari Flaa Sæterstad fra Hattfjelldal og Morten Iversen fra Steigen som ble vinnere blant billedkunstnere og skulptører. Vinnerne i scenekunst kåres søndag.

Se bildeserie fra UKM-lørdagen (alle foto: Sindre Kolberg):

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.