Unni Olsen er hotelldirektør ved Grand - nå skal hun låne det bort i ei ukes tid. Foto: Rune Nilsen/Arkiv

Unni skal "låne bort" ærverdige Grand Hotell

– Det blir litt skummelt, sier hotelldirektør i 20 år Unni Olsen.

Nå er hun på vei for å styre et minst like ærverdig hotell i Sandefjord, alt som en del av Clarions "utvekslingsprogram" for de vel 45 hotelldirektørene landet over.

Les dybdeintervjuet med Olsen her.

Som å låne bort ens eget hjem

Olsen sitter tirsdags kveld i en taxi på vei til Atlantic hotell i Sandefjord:

Flere år etter at hun selv gikk der i opplæring skal hun lede hele staben, men bare for en kort periode.

– Det blir helt klart krevende; særlig å jobbe med nye mennesker, personer som man ikke kjenner, sier Olsen, og fortsetter:

– Men det åpner også opp for mange spennende muligheter til utvikling og forståelse.

Samtidig er en annen av Clarions hotelldirektører i Bodø, hun skal nemlig "låne" Olsens andre hjem: ikoniske Grand Hotell.

– Det er litt skummelt. Jeg tror jo gjerne at jeg vet best om hotellet, men så kan det jo vise seg at det er ting vi må bli flinkere på, og ting vi kan gjøre annerledes.

Smarterer løsninger

Årsaken til utviklingsprogrammet er at hotelldirektørene på en smartere måte skal drive evaluering av egen drift, og andres.

Igjennom å sette seg i hverandres sko får de en smak på både hvordan andre drifter sitt hotell på måter de kan ta til etterretning, så vel som at de selv blir gjort oppmerksomme på forbedringspotensiale hos seg selv som person.

– Når man har drevet et hotell en stund skaper man jo et slags produkt; det blir jo nesten et slags hjem. Atlantic er et hotell som er både veldrevet og kjent, så det skal både bli krevende men også veldig spennende.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.