Kari Ann Sannes Aasland fikk oppfylt ønsket om å drive foreldrenes bedrift og starte opp en egen butikk på City Nord. Foto: Isabell Chloe Borgsø.

Urmaker lykkes i forfedrenes fotspor: – Dette er drømmejobben!

Hun åpnet Presis Ur & Gull i 1994 på City Nord og driver butikken med ektemannen Christofer Aasland.

Kari Ann Sannes Aasland er fjerde generasjons urmaker og visste tidlig hva hun ville drive med.  

– Jeg fikk tidlig interesse for klokker og smykker. Man kan trygt si at jeg fikk klokker inn med morsmelken. Alt som trettenåring begynte jeg å jobbe i butikken til mine foreldre. Det ble mer og mer klart at jeg hadde et ønske om å jobbe med urmakerfaget. Jeg fikk muligheten til å starte opp min egen bedrift da City Nord åpnet i 1994.

Presis Ur & Gull selger hovedsakelig smykker og klokker, noe som har vært en stor suksess. I tillegg er de store på diamanter og gull. Aasland forklarer at hun har alltid har vært moteinspirert og liker spesielt godt det tidløse og evigvarende. Smykker og klokker som ikke går ut av trendbildet.

– Vi blir påvirket av miljøet og mediene, det er viktig å huske på at trendene fornyer seg hele tiden. Men klassiske klokker og diamanter vil aldri gå av moten.

Hun forteller at hun har sin egen stil, med en klassisk moderne vri.  De største trendene for julebordsesongens tilbehør er små og enkle smykker.

– For julebordsesongen 2016 skal smykkene være petit og delikate i en gylden tone, gjerne gull. Kontrasten mellom sølv og gull blir prikken over i en til kjolen.

– Hvem er dine største forbilder?

– Jeg ser opp til store kvinnelige og historiske skikkelser som Grace Kelly og Audrey Hepburn. Det er jenter som tør å følge drømmen sin. Jeg følger enkelte store motehus, spesielt Coco Chanel. Fantastiske Sif Jakobs er inspisert av Chanel med den klassisk sort-hvitt-stilen. Smykkene er tidløse og moderne, passer bra til julebordet. Jeg blir også inspirert av norske designere som Gulldia ved Silje Lunder.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

– Jeg vil beskrive mye selv som ambisiøs og en som jobber hardt for å oppnå mine mål. Jeg er energisk og står på til siste slutt.

– Hva er de største utfordringene med å drive butikk

– Den største utfordringen er de lange arbeidsdagene. I desember jobber jeg ofte 12-13 timer om dagen, og det er klart at det blir slitsomt. Men det er jo utrolig artig også. Masse kunder, og full rulle i butikken. Det er da jeg trives aller best. Dessuten har vi byens beste medarbeidere. Vi har et veldig godt og morsomt arbeidsmiljø. Da går arbeidsdagen veldig fort…

– Hva motiverer deg til å gjøre ditt beste?

– Å jobbe med mennesker. Vi selger følelser og minner, som ofte kan være i forbindelse med høytider og begivenheter. Man får ofte en nær relasjon til kundene. Vi skal hjelpe med å velge produkter som formidler deres historie og følelser. Vi møter mennesker i forskjellige faser av livet: Barnedåp, konfirmasjon og frieri er noen av dem. Jeg liker nye utfordringer. Jeg elsker estetiske vakre ting, noe som gjør meg inspisert i hverdagen.

– Hva er det viktigste for å lykkes i ditt yrke?

– Du må være troverdig når du skal selge et produkt og bør ha god kunnskap om produktet. Ærlighet varer lengst og slik vil også kundene være fornøyde.

– Hva gjør du om fem år?

– Jeg vil fremdeles jobbe hos Presis Ur & Gull, dette er drømmejobben min, så jeg ønsker å drive butikken så lenge jeg kan.

– Hva er du mest stolt over å ha vært med på i jobben din?

– Det jeg er mest stolt over er at jeg som tjueen-åring startet opp egen bedrift, som vi gjennom 22 år har bygget opp sten på sten, og at vi nå er Bodøs største og ledende urmaker og gullsmed. Vi har vært målbevisste, og har rendyrket konseptet vi tror på.

–Har du noen god julegave tips for i år?

– Vi har noen veldig fine klokker fra Kate Spade og kule armbånd fra Daniel Wellington som passer perfekt som julegaver til noen du er glad i.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.