Arild Berg karakteriserer seg fortsatt som frisk fra ME-diagnosen. – Men det kunne godt vært litt mindre festing. Det kan du skrive, sier han. Foto: Bjørn Armand Vagle

Arild hatet oppmerksomhet. Nå liker han til og med journalister

– Jeg hadde jo et håp om å skape oppmerksomhet, for å sette søkelys på ME. Jeg har lært litt om hvordan media fungerer, så jeg var ganske hard og krass, for å provosere. 

Det klarte Arild Berg.

VG slo Bodø Nus artikkel om hvordan han ble frisk stort opp, og hele det medisinske Norge snakket om den tidligere fotballspilleren Bergs påstand om at han var den i landet som kunne ME.

– Det har vært enormt stor pågang etterpå, både positivt og negativt. De som blir aller mest forbanna tar ikke kontakt. Men det var en del medlemmer i ME-foreninga som ikke var fornøyd. Så er det fortsatt folk som ringer, sist for noen dager siden, for å spørre om råd. Men jeg tar ikke på meg noen behandlerrolle. Det får være måte på.

Siden Berg var i Bodø Nu, har han og kompanjongene fullført byggingen av eiendomskomplekset Sentrumshagen, der han i dag bor.

Under samme tak som brødrene Terje og Runar.

– Det er nesten som i gamle dager, mangler bare pappa, mamma, Eli og Ørjan.
– I ME-intervjuet sa du at du hadde kuttet ut fotball fra livet ditt. Er det mye fotball hjemme, nå som du er frisk?
– Det folk ikke vet er at Terje er den som ser klart mest fotball av oss. Han kan alt om spillerne og lagene. Men det med fotball går bra nå, for meg handlet mye om å komme meg ut av komfortsonen. Det var derfor jeg fortalte historien min.
– Og siden er du blitt medievant?
– Jeg kunne jo ikke si nei da Freddy Toresen spurte om jeg ville være med i Studio Glimt, etter det intervjuet. Men ja, jeg har prøvd å bygge opp en slags toleranse for ting jeg ikke er glad i. Det er veldig viktig for en med ME, er min påstand. Før holdt jeg lav profil og likte ikke oppmerksomhet. Nå har jeg ikke noe imot journalister lengre. Jeg liker dem faktisk, hevder Arild Berg.

ARILD BERG (41)

 

2014: Frisk av ME-sykdommen etter årelang kamp.

2017: Eiendomsinvestor. 

Arild Berg gjorde sitt første store intervju siden han la opp som fotballspiller. Der fortalte han også hele historien om ME-sykdommen som hadde plaget ham i årevis. Saken gikk nasjonalt.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.