Foto: Markus André Jensen

Vakker og variert
sjarmbombe i Stormen

I fire strake forestillinger fyller de herlige elevene i Pias Ballettstudio Stormens store sal denne helga.

Det hele er en enorm operasjon, og det innbyr til hodepine bare å begynne å tenke på all koordineringen og planleggingen som har gått med for å balletten om prinsessen Rapunzel på beina.

Historien er velkjent; det tyske eventyret om prinsessen med det lange håret er for lengst Disney-fisert i Tangled, den animerte filmen fra 2010, og burde således være velkjent både for store og små.

Det første som slår en fra teppet går opp, er hvor gjennomført hver minste detalj er. Koreografien er stram, og selv om det er dansere fra alle aldersgrupper, på vidt forskjellig nivå, er det tydelig at den er terpet på til det kjedsommelige.

Og likevel er helheten så langt fra kjedelig man kommer: Det stråler virkelig av de mange, unge danserne. Her er personlighet, innlevelse og evne til å formidle følelsene i hvert eneste nummer.

Så er det også noe ekstra spesielt over å se de aller minste danserne, iført kaninkostymer og veiledet av eldre ballerinaer. Snakk om sjarmtroll!

Musikken byr på overraskelser. Her er alt fra de velkjente låtene i Disney-filmen, via Pirates of Caribbean-referanser, til pur hip hop. Det viser virkelig spennet i de mange uttrykkene danserne er innom hos ballerina-mamma Pia Maria Føinum Øien, som nok en gang trekker i trådene i kulissene.

De to hovedrolleinnehaverne, i prinsesse Rapunzel og tyven Flynn Riders skikkelse, er enestående, og fungerer som en rødglødende tråd gjennom de drøye to og en halv timene, pause inkludert, forestillingen varer.

Når flere hundre barn samles på scenen for å bli klappet av, er det vanskelig å ikke trekke på smilebåndet. Rapunzel er en variert, vakker og sjarmerende forestilling, og samtidig en virkelig maktdemonstrasjon av Pias Ballettstudio.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.