Øyvind Gundersen i båten han skal ro med. Foto: Sverre Breivik

Øyvind (48) lurte døden to ganger - nå skal han ro alene over Vestfjorden

Da han i 2011 fikk påvist akutt lymfatisk leukemi, måtte Øyvind Gundersen (48) igjennom to svært krevende cellegiftbehandlinger som holdt på å ta knekken på han. I juni begir han seg ut på sin livs tur, når han skal ro fra Vågan til Bodø, over Vestfjorden, for å samle inn penger til kreftsaken.

– Skitflaks

– Det startet med at jeg måtte trene meg opp igjen etter sykdommen, og ønsket å gi noe tilbake til de som hadde hjulpet meg underveis. Derfor spurte jeg DIPS om de kunne sponse med 1000 kroner til Barnekreftforeningen per kilo jeg greide å gå opp. Det endte med at de ville gi 5000 i stedet.

Det forteller Gundersen fra kontoret sitt hos DIPS datafirma i Bodø. En jobb det er smått utrolig at han i det hele tatt greide å komme tilbake til.

–  Til slutt kastet flere seg på, så da jeg stilte meg på vekta for å få det endelige resultatet, hadde jeg gått opp 18 kilo. Totalt samlet vi inn nærmere 140.000 kroner den gang.

– For å sette det litt i perspektiv, så var det to andre som fikk dobbel dose med stamcellebehandling i 2012. Bare jeg overlevde ettårs-dagen. Det er egentlig ganske vilt at kroppen tålte påkjenningen

– Jeg har rett og slett hatt skitflaks.

Vil gjøre en forskjell

Siden oktober har Gundersen rodd 27,5 mil på romaskin for å trene seg opp. Med nedsatt lungekapasitet og en skulder som ikke fungerer hundre prosent, må han også gjennomføre i eget tempo.

– Planen er å starte 27. juni i Vågan og ankomme Bodø 2. juli. Underveis har vi også planlagt å gjennomføre noen arrangementer de stedene jeg legger til kai. Blant annet ankommer jeg Nordskot dagen før Vestfjorseilasen, og det er ikke helt tilfeldig, smiler han.

Med femårsjubileum for da kom hjem fra sykehuset, ønsker han igjen for å sette fokus på kreftsaken og å samle inn mest mulig penger til de som er rammet av sykdommen.

– Jeg mener alle burde gjøre en forskjell hvis de kan. Dette er mitt forsøk på akkurat det - å bidra til at andre kan få det bedre i sin hverdag.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.