Bente Arntzen fronter saken på vegne av beboerne i Panorama Vest som velger å søke erstatning hos utbygger. Bildet er tatt i mai i fjor. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Bente går til sak mot Panorama Vest

Etter det Bodø Nu erfarer dreier det seg om i alt 12 millioner kroner. 

Arntzen har tidligere uttalt seg svært kritisk til utbyggerne.

– Det er så enkelt som at jeg kjøpte en leilighet på 83 kvadratmeter, men står igjen med 67 kvadratmeter halve året. Om vinteren er vinterhagen helt ubrukelig, og jeg er nødt til å ha døren lukket på grunn av kulden, sa hun til Bodø Nu i mai i fjor. 

Arntzen går nå til sak mot utbyggerselskapet Panorama Vest AS.

Vil ha 400.000 kroner

Nå settes erstatningskravet for leiligheten hennes til 400.000 kroner. De sentrale punktene i kravet handler om manglende kvalitet i vinterhagen, arealavvik og at rommet ikke kan godkjennes som oppholdsrom på grunn av brudd på brannforskrift, kommer det frem i stevningen.

Arntzen kjøpte leiligheten til 2,6 millioner kroner i 2013, to år før bygget var ferdig. Da hun flyttet inn i 2015, sier hun at hun tidlig oppdaget at leiligheten ikke holdt den standarden som ble forespeilet i prospektet og av selger.

Hun var en av de første av beboerne som tok kontakt med advokat. 

Arntzen forteller at hun har hatt takstmann på besøk, som har gjort om den 17 kvadratmeter store vinterhagen fra et såkalt p-rom (primærrom) til s-rom (sekundærrom).

Hun fastholder at hun enten vil ha rommet utbedret, eller et avslag i prisen.

– Jeg synes det er helt greit å fronte denne saken. Jeg ser ikke på det som noen ulempe. Noen må gjøre det, slår hun fast. 

30 beboere 

Panorama Vest består av i alt 95 enheter i de to blokkene som ble oppført sist. 

I utgangspunktet var det 48 av eierne i borettslaget Panorama Vest som kom med krav om reklamasjon.

Nå er antallet redusert til 30.

Les mer: Over 40 beboere til kjempesøksmål mot Corponor

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Panorama Vest består av i alt 95 leiligheter. Foto: Rune Nilsen

Denne uken ble stevningen levert både Panorama Vest AS ved advokat Carl Bore, samt Salten tingrett. 

Partene er uenige om hvorvidt det er mulig å behandle saken som et massesøksmål. Derfor er det i utgangspunktet Arntzen som fronter saken, men de øvrige 29 har varslet retten om at de vil komme tilbake til sine saker når hennes sak er avgjort.

– Det er gledelig at konflikten nå er redusert til én saksøkende og 400.000 kroner. Med totalt 91 boliger i prosjektet, er stevningsprosenten ca én prosent, altså langt under snittet ved store byggeprosjekter. Det viser at vår klients grundige vurdering og tilbakevisning av motpartens krav, allerede har fått betydelig gjennomslagskraft, sier advokat Bore.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Advokat Carl Bore representerer Panorama Vest i det som kan bli en langvarig sak i retten. Foto: Ellen Jarli

Ble ikke enige

Det er advokat Olav Martin Jentoft som representerer de 30 eierne.

Ifølge stevningen kommer det fram at han vil legge fram grundig dokumentasjon i form av mailutvekslinger, brev, bilder og video fra leilighetene. En lang rekke vitner vil uttale seg i saken, blant dem takstmann Tryve Hvassing samt flere av de øvrige beboerne. 

Jentoft ønsker ikke å kommentere saken, ut over at det er gjort gjentatte forsøk på å komme til enighet med motparten.

Advokat Carl Bore representerer Panorama Vest, som eies av Corponor

Roy B. Nilsen i Corponor har tidligere uttalt at han føler seg trygg på at de har en god sak.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men henviser til advokaten. 

– De fleste er fornøyde

Bore sier blant annet at reklamasjonen tilbakevises av Panorama Vest AS.

– De fleste beboere er veldig fornøyd med balkongene, som de forstod ikke var inneareal. Mange forhåndsbestilte eksempelvis terrassegulv og terrassevarmere. Det er ikke bestridt at Panorama Vest har levert balkonginnglassingen som – inklusive fabrikat og modell – står beskrevet i kontrakten Arntzen og øvrige kjøper har lest og signert på. Vi er derfor uforstående til saken, sier han, og legger til at Panorama Vest også stiller seg uforstående til at saken har tatt lang tid. 

– Man har tydeligvis problemer med å finne troverdige argumenter.

Advokaten tilbakeviser også påstanden om brudd på brannforskriftene.

– De er først påstått av Jentoft nå i 2017. VI har fortsatt ikke fått takstmannens rapport, slik vi har etterspurt. Man får ikke inntrykk av en sterk sak når motparten ikke viser kortene. Saken har et oppkonstruert preg, mener han.

Striden står om disse vinterhagene; hva beboerne ble forespeilet og hva de har kjøpt.

Advokaten hadde i går ettermiddag ikke mottatt stevningen, noe han kommenterer slik: 

– Det er ikke mulig å kommentere en stevning advokat Jentoft ikke har sendt til oss, kun til media. Jeg skal her ikke karakterisere hans PR-profil, som vi kjenner fra tidligere i saken.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.