Terje Nilsen er folkets kandidat til Årets Bodøværing. Vanligvis bryr han seg ikke så mye om hva folk mener. Foto: Rune Nilsen

Nå går han kanskje i studio med nye låter igjen

To hviskende mandoliner. Sceneteppet som viser bare silhuetten til bandet. Storsalen i Stormen er fylt til randen, publikum våger knapt å trekke pusten. 

Når det lett gjenkjennelige omrisset av hatten til Terje Nilsen lister seg fram over scenegulvet, blir den møtt av et skikkelig Holmenkollbrøl. 

– Jeg var veldig lykkelig over å få lov til å dele det øyeblikket med bandet. Det knyttes sterke bånd når man jobber så tett som det vi har gjort. Det oppstår et sterkt ønske om å gjøre hverandre lykkelige, å gjøre hverandre gode. 

Beskrivelsene fra både anmeldere og publikum avløser hverandre i godord og skildringer av fysiske reaksjoner som gåsehud og grining etter de to konsertene i Stormen.

Og nå er han, nært sagt selvfølgelig, også med og kjemper om tittelen som Årets bodøværing.

Perfekt regi

Historien om den siste tiden i livet til Terje Nilsen kunne knapt vært bedre regissert. 

I august var det tre år siden kollapsen og sykehusinnleggelsen. Siden han sluttet å drikke annet enn tynn saft og kaffe. Da produsent og trommeslager Steinar Krokstad banket på døra et halvt års tid etterpå, var det ikke aktuelt å gå i gang med noe prosjekt. 

Men etter hvert som formen begynte å stige, fikk Nilsen i gang de små grå. Halvannet år etter nullpunktet begynte han å skrive låter igjen. En prosess han beskriver som en forelskelse – bare verre.

Så ringte han Steinar. 

Resultatet av samarbeidet kom i mai. 11 spor på albumet Nye låta

– Plata ble sluppet på Facebook. Da hadde jeg ikke så mange venner der inne, men de fleste delte nyheten. Vi brukte ikke ei krone på annonsering, sier Nilsen og smiler. 

Åtgaum 

Det meste falt likevel på plass. Releasekonserten på Landegode fyr, med 48 inviterte gjester, fikk behørig presseomtale. Blant annet ti sider i A-magasinet. 

– Det er jo egentlig en praktfull story. Sentralbordet som brøt sammen, plata som ble utsolgt over alt. Det er jo egentlig en klisjé. 

Deretter kom nyheten om konserten i Stormen. Endelig skulle publikum få oppleve byens egen gjenoppståtte sønn fra scenen etter mange års fravær. 

– Vi visste jo ikke at vi skulle selge ut to fulle hus, sånn smokk. Men jeg møter jo folk på butikken, og skjønte at folk var interessert. Selv om vi skjønte hvor det bar da vi lagde plata, var det ingen av oss som forsto at det ville bli så mye åtgaum. Men det er bare ren glede. 

Saken fortsetter under bildet.

Terje Nilsen solgte ut Stormens store sal to ganger. Her entrer han scenen i comebacket. Foto: Rune Nilsen

Sniktrening

Sovna i går kveld, med radioen på. 

Da Terje Nilsen innledet scenecomebacket med den helt rolige setningen, var han i perfekt balanse. 

– Det er som å hviske i øret på en man elsker. Mens man ligger på hodeputa. 

Nilsen snakker om at han er blitt sniktrent av filmcrewet den siste tiden. Filmen om Terje Nilsen skal være ferdig høsten 2017. Kameraene har fulgt ham tett, lenge. 

– De skulle ta en scene der jeg går ned trappa fra leiligheta. De måtte ta det flere ganger, fra ulike vinkler. Plutselig har man gått opp og ned ti ganger, uten å ha lagt merke til det. Til daglig går jeg den trappa kanskje en gang, hvis jeg må i butikken. 

Det samme skjedde da han skulle stå opp, og tusle på kjøkkenet og lage seg kaffe. Mens kameraene sto strategisk plassert. 

– Før jeg visste ordet av det, hadde jeg tatt tolv situps. 

Han snakker helst om å hvile seg i form, og bruker mer enn gjerne fortballmetaforer. Sånt som folk forstår.

– Som bandet, som har trent ordentlig over en lengre periode. Da blir man jo i form. 

I studio igjen 

Neste uke skal han møte Steinar Krokstad igjen. Nilsen har allerede flere nye låter ferdige. 

– Det kan hende vi skal i studio med den samme gjengen. Mens vi fremdeles har den stemninga. 

I tillegg til Krokstad, som fungerer som bandleder og sparringpartner, har han gitaristene Terje Nohr Olsen og Gunnar Pedersen, og bassist Kyrre Sætran med seg. Låter skriver han hele tiden. 

– Det var veldig inspirerende å komme i kontakt med Steinar. Kanskje vi skal finne tilbake til grooven igjen. Eller gå på kafé og skrive litt autografer. 

Kanskje blir det liveplate, av opptakene fra Stormen. For de som ikke var der. Kanskje fortsetter han å grave i låtkatalogen etter gammelt gull, som kan spilles inn på nytt. Det er ingen tvil om at gitaren er tatt ned fra hylla for alvor. 

– Men det blir ikke noe mer konserter. I alle fall ikke før muligens til sommeren igjen. 

Folkets kandidat

Terje Nilsen er folkets kandidat til Årets bodøværing. Han juryen ikke tok med, noe leserne åpenbart mente var riv ruskende feil. 

– Altså, hva er det for slags kåring egentlig? 

Nilsen bryr seg vanligvis ikke så mye om hva folk mener. Likevel synes han det er kjempehyggelig, fabelaktig å bli nominert. Men premien, som blant annet består av et stort måltid med vinpakke og hotellovernatting, samt årskort på Stamina, er kanskje ikke så relevant. 

– Jeg drikker ikke alkohol, og hva skal jeg bo på hotell for – jeg har jo en suite her! Dessuten har jeg bodd så mye på hotell. Ikke kan man røyke der heller. Men det er klart, hvis man er nyforelska...

– Er du det, da? 

– Nei. 

Her kan du stemme på Årets bodøværing.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.