Wiener Staatsballett skal åpne Nordland Musikkfestuke.

Nå kommer disse berømte danserne til musikkfestuka

Dette føyer seg seg i rekken av en serie sterke åpninger av Musikkfestuka de senere årene.

– Spesielt artig er det å kunne tilby dette i by en der balletttradisjoen har stått og står sterkt i befolkningen, sier André Wallan Larsen, direktør i Nordland Musikkfestuke. 

Lang historie

Forløperen til  Wiener Staatsballett åpnet dørene første gang allerede i 1622, da Keiser Ferdinand den andres kone Eleonore Gonzaga fikk kranglet seg til å danse i hoffets teater sammen med noen av den nye kunstformens største stjerner.

Dog ikke et helprofesjonelt ensemble før begynnelsen av 1800-tallet, var scenen i Wien sentral allerede i ballettens spede begynnelse.

Nesten 400 år senere er Wiener Staatsballett et av verdens høyest ansette ballettkompani.

Millioner av menneskerser danserne derfra hvert år på den tv-overførte nyttårskonserten med Wienerfilharmonikerne.

Institusjonen er en av få i verden hvor både de klassiske ballettoppsettingene og de moderne stykkene er helt i verdensklasse.

Skal danse klassikerne

Musikkfestuka er stolte  av å kunne presentere dette husets solister, de ypperste danserne i verden, fremføre utdrag fra både de store klassikerne som Svanesjøen og La Fille Mal Gardee, via moderne klassikere som Romeo & Julie, til helt nye verk av flere av Europas ledende koreografer. 

– Her får vi smakebiter fra det beste av ballett fra 1650 og helt opp til vår egen tid, noe som virkelig viser hvor gode disse solistene er. Sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og Wiener Staatsballett skal vi få oppleve ballettmagi på årets åpningskonsert, avslutter Wallann Larsen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.