Grand-kaptein Tine Erichsen Engan tror de røde skal bli en tøff nøtt å knekke i Nordlandshallen i år. Foto: Per-Inge Johnsen

– Vi føler oss veldig sterk inne i hallen

Grand-kaptein Tine Erichsen Engan lover at rødtrøyene skal slå godt ifra seg i årets sesong.

Klokka 15.00 i morgen sparkes sesongen i gang i Nordlandshallen, når bergenslaget Arna-Bjørnar står på motsatt banehalvdel.

Hjemmebanefordel

Og nettopp hjemmebanen tror kapteinen blir en avgjørende fordel i kampen om å beholde plassen i øverste divisjon.

– Nordlandshallen er fortet vårt. Vi føler oss veldig sterk inne i hallen, og har et godt publikum. Stemninga i hallen er viktig for oss, sier Engan i et intervju med NFF TV. 

Hun forteller om et offensivt lag som skal spille underholdende fotball, selv om vinteren har vært trøblete og jentene har vært plaget med skader.

– Vi gleder oss først og fremst veldig mye til årets sesong. Vi vet det blir hardt, vi vet hvordan det er å være en av underdog’ene. Men vi skal slå fra oss, lover hun.

Grand har hentet inn flere solide forsterkninger før comebacket på nivå én. Finske Siiri Vilhelmiina Valimaa kom fra Kolbotn, og skal kjempe om keeperplassen. En annen finne, Linda Ruuta, kom fra HJK Helsinki. I tillegg kom amerikanske Savannah Francis fra UC Santa Barbara. 

Klubben har også hentet inn forsterkninger fra hjemlig hold, i Maiken Bakke som kommer fra Trondheims-Ørns rekruttlag, og tidligere Grand-profil Trine Skjelstad Jensen som tilbringer første halvdel av sesongen på lån fra Røa.

Ut er Stine Bøhler, Kristin Sjøvold og Catrine Hansen gått.

Birkeland og Helbostad

– Vi har fått gode forsterkninger og trent hardt og godt. Vi skal nok være godt rustet, sier Engan, som er klar på hva som blir avgjørende for å lykkes i det gode selskap.

– Det er stor forskjell på 1. divisjon og Toppserien. Det er ikke i nærheten av det samme som møter oss i fjor. Først og fremst må vi være positiv hele veien. Om vi skulle være uheldig å få et mål imot tidlig, kan vi ikke slippe oss bakpå. Det gjorde vi sist vi var oppe. Mentaliteten blir viktig.

Kapteinen spår også at fjorårets toppscorer, Anne-Marthe Birkeland, kan bli en fryktet motstander for mang en midtstopper. I fjor satte hun inn imponerende 28 mål i 1. divisjon. 

– Jeg forventer mange mål av henne. Er hun i form og har lyst kan hun score mot hvem som helst. Jeg tror få forsvarsspillere kan måle seg mot farten hennes.

I tillegg avslører Engan hvem hun tror får årets gjennombrudd i Toppserien: Ingen ringere enn Grands egen Sigrid Helbostad, som allerede har aldersbestemte landskamper. 

SE HELE INTERVJUET HER.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.