BHK med sterkt bortepoeng mot ØIF

ØIF Arendal - BHK 28-28 (13-12)

Det var liten tvil om hvem som var favoritt og hvem som var underdog før dagens kamp i Grundigligaen mellom ØIF Arendal og BHK. Et hjemmelag i knallform med kun ett tap på sine ni siste kamper i serien, mot et BHK som fortsatt hadde til gode å vinne i 2017.

Jevnspilt

Og ut i fra spådommene på forhånd forløp første omgang seg overraskende jevnspilt, med to lag som fulgte hverandre tett. Binai Aziz sendte gjestene opp i 2-0-ledelse fra 7-metersmerket etter to minutters spill, før lagene var ajour minuttet etterpå. Og slik fortsatte det hele veien mot halvtid, med ØIF som lå et lite hestehode foran hele veien.

Til pause var stillingen 13-12 til Arendal,  og det må kunne sies at både BHKs Joachim Christensen og Arendals Cesar Almeida utmerket seg med godt spill mellom stengene. Spesielt gjorde sistnevnte livet surt for gjestene gjennom hele kampen.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor. Halvveis ut i andre omgang sendte Preben Egeli BHK opp i ledelsen 19-20 for første gang siden helt i starten av kampen, og frem til det gjensto ti minutter av oppgjøret så det ut som lagene skulle følge hverandre til døren. Så pådro Sture Erland seg sin tredje tominutter ti minutter før slutt, noe ØIF svarte med å utnytte til sin fordel.

Mesterlig sluttspurt

Det begynte nemlig å se mørkt ut bare tre minutter før slutt. ØIF gikk da opp til 27-24 med en mann mer på banen. Sondre Paulsen kom seg inn fra kanten og fyrte ballen i mål. Men så plundret rødtrøyene det til, og ble avblåst for teknisk feil i to strake angrep. Det gjorde at Vetle Rønningen og Binai Aziz kunne føre BHK opp i ryggen på hjemmelaget med hver sin lynraske scoring, før Alexander Westby, Bodøs toppscorer i kampen, kronet en god forestilling med å dunke inn den avgjørende ballen fra kloss hold. Dermed fastsatte han sluttresultatet til 28-28, og gjorde med det forhåndstipsene til skamme.

Med det er BHK fortsatt nummer 6 i Grundigligaen, og møter Falk hjemme i Bodø spektrum kommende lørdag.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.