Glimt-spillerne kunne slippe jubelen løs etter 5-0-seieren over Elverum. Foto: Per-Inge Johnsen.

Målfest på Aspmyra

Bodø/Glimt - Elverum 5-0 (1-0)

Bodø/Glimt fikk en drømmestart på oppgjøret mot Elverum etter et eventyrlig soloraid av Kachi, men vertene mistet likevel grepet om kampen utover i kampen. 

Etter timen spilt var gjestene bare en strafferedning  unna utligning på Aspmyra, men deretter raknet det totalt for hedmarkingene. 

Kaptein Trond Olsen satte enkelt inn både 2-0 og 3-0 minutter etter straffebommen, men det skulle ikke stoppe der for Glimt. Innbytterne Kristian Fardal Opseth og Nemanja Mladenovic ville også vise seg fram, og dermed vant Bodø/Glimt til slutt hele 5-0 i årets andre kamp på Aspmyra. 

Lekkert soloraid

Spissen Kristian Fardal Opseth ble matchvinner med sine to mål for Glimt i sist hjemmekamp mot Kongsvinger, men mot Elverum valgte likevel trener Aasmund Bjørkan å la en ny mann få sjansen på topp. 

Nigerianske Onyekachi HopeUgwuadu - eller bare Kachi, som han er mest kjent som - brukte bare ni minutter på å vise seg tilliten verdig i sin første start for Glimt. 19-åringen mottok ballen et par meter inne på Elverums banehalvdel før han la ut på et lekkert soloraid der han fintet vekk to mann før han enkelt blåste ballen i mål. 

– Fardal Opseth var bortreist noen dager i forkant av kanten, og da valgte jeg å starte med Kachi. Han innfridde absolutt med et helt nydelig mål og det er flott å se at spillerne som kommer inn melder seg på i kampen om startplass, fortalte Bjørkan etter kampslutt. 

Glimt hadde flere småpene tendenser i angrepsspillet sitt også etter scoringen, og etter halvtimen var det svært nære 2-0 på Aspmyra. Hjemmelaget fikk frispark i god posisjon og Martin Bjørnbak gjorde klar den sagnomsuste frisparkfoten sin og klemte til det han var god for. Ballen gikk som et prosjektil opp i tverrliggeren før Elverum etterhvert fikk kontroll på returen. 

Strafferedning

I andreomgang slet Bodø/Glimt med å skape det samme presset som de klarte i begynnelsen av den første, og sakte men sikkert klarte Elverum å spille seg stadig mer inn i kampen. 

Etter timen spilt fikk bortelaget sin store sjanse da Daniel Edvardsen på klønete vis rev ned Elverums Enkerud inne i feltet og dommer Amland pekte korrekt på straffemerket. Adnan Ciraks forsøk fra ellevemeteren var imidlertid svakt plassert midt i mål, og selv om keeper Ricardo gikk til feil side klarte sisteskansen å tuppe ballen unna med foten. 

– Det blir litt tilfeldig at de får straffespark, for jeg føler at vi har god kontroll egentlig. Det er også lov å ha en god keeper, og etter redningen måtte det løsne til slutt for oss, slår Bjørkan fast. 

Elverum rakner totalt 

Etter en dårlig periode for Glimt, bestemte kaptein Trond Olsen seg for å ta ansvar for å parkere Elverum. Seks minutter etter strafferedningen fikk veteranvingen ballen noe heldig etter et sleivete forsøk på klarering fra Elverum, og Olsen kunne enkelt sette ballen i mål til 2-0. 

Bare tre minutter senere var Olsen igjen på farten. Jens Petter Hauge ledet an en kontring for Glimt og ga ballen videre til Olsen, som enkelt dro seg forbi Elverums keeper før han trillet ballen i det åpne målet til 3-0. 

Elverum var svært nære utligning på Aspmyra, men etter det tredje målet raknet det totalt for det nyopprykkede laget. Først fikk innbytter Kristian Fardal Opseth enkelt styre inn et flott frispark fra Thomas Jacobsen kvarteret før slutt, før enda en innbytter, Nemanja Mladenovic, fikk all verdens med tid til å sette inn 5-0 bare minutter senere. 

– Det ble til dels enorme rom utover i andreomgang, og endelig løsnet det for angrepsspillerne ut på der. Vi scorer flere flotte mål og jeg syns også at vi spiller bra i denne perioden. Elverum stod på hardt, men med så mange rom som de etterlot seg, var det nødt til å løsne seg for oss til slutt, avslutter Bjørkan. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.