Børge Lund og BHK føler seg nok snytt etter semifinaletapet mot Arendal. Foto: Per-Inge Johnsen.

Blytungt BHK-tap etter ekstraomganger

Arendal - BHK 24-23 e.e.o. (20-20/7-10)

Onsdag kveld var det duket for første semifinalekamp mellom fjorårets seriemester Arendal og BHK, og det så lenge lyst ut for BHK i en tett og målfattig kamp. 

BHK ledet så og si hele kampen og kunne gå til pause etter førsteomgang med 10-7-ledelse. Arendal slo tilbake i starten av andreomgang, men ti minutter før slutt var gjestene tilbake i tremålsledelse. 

Det så ut som kampen skulle gå mot en solid 20-19-seier for BHK, men med to sekunder igjen av kampen dømte dommeren straffekast til hjemmelaget, som dermed utlignet til 20-20 i siste sekund av kampen, som dermed måtte avgjøres med ekstraomganger. 

BHK havnet bakpå med 21-23 i starten av andre ekstraomgang, men klarte likevel å komme seg tilbake til 23-23 etter scoringer av Henrik Bielenberg og Binai Aziz. Sekundene var likevel igjen på Arendals side, og helt på tampen av andre ekstraomgang avgjorde Arendals Laurits Rannekleiv thrillen ved å sette inn 24-23 med to sekunder igjen på klokka. 

Målfattig førsteomgang

Førsteomgang mellom Arendal og BHK var preget av en god del slurvete angrepsspill av begge lag, samtidig som BHK stod bra i etablert forsvar. 

Gjestene fra nord ledet an i nesten hele omgangen, og ledet 3-1 etter kampens første fire minutter. Deretter ventet en nesten ti minutter lang måltørke for gjestene, men da Alexander Westby endelig scoret BHKs fjerde mål etter fjorten minutters spill, ledet likevel BHK kampen 4-3. 

For hjemmelaget strevde vel så mye med å finne nettmaskene, og da fem minutter gjenstod av omgangen, hadde fjorårets seriemestere bare klart å score pinlige fem mål mens BHK var oppe i åtte fulltreffere. 

Litt flere scoringer ble det likevel før pause, og BHK kunne til slutt gå til garderoben med en fortjent 10-7-ledelse etter en hendelsesfattig førsteomgang. 

Sekunddrama

Hjemmelaget skrudde opp tempoet flere hakk i starten av andreomgang, og brukte bare drøye tre minutter på å spise opp BHKs tremålsledelse samt ta ledelsen for første gang i kampen da de satte inn 11-10 fire minutter ut i omgangen. 

BHK lot seg likevel ikke stresse, og da Alexander Westby sendte bortelaget opp i en ny tremålsledelse ti minutter før slutt, begynte det å se lyst ut. 

I stedet for å sikre seieren, ble det imidlertid en ny målløs periode for gjestene på rundt sju minutter før Henrik Bielenberg satte inn 19-18 for BHK med i overkant av tre minutter igjen av oppgjøret. 

På stillingen 20-19 til BHK så det ut som det skulle gå Børge Lunds vei, men med et par sekunder igjen på klokka fikk Arendal idømt straffekast som Sondre Paulsen sikkert omsatte til 20-20. Dermed måtte det ekstraomganger på to ganger fem minutter til for å avgjøre en vinner. 

Thrilleravslutning 

I første ekstraomgang tok Arendal ledelsen 21-20, mens det så ut som to skudd rett i blokka skulle bli det nærmeste BHK skulle komme mål. Med bare sekunder igjen av omgangen klarte likevel Henrik Bielenberg å snike inn utligningen til 21-21.  

I andre ekstraomgang havnet igjen BHK på hæla, og en stygg miss i angrep ga Arendal muligheten til å gå opp til 23-21. BHK bet likevel igjen tennene sammen, og minuttet før slutt bragte Binai Aziz igjen balanse i regnskapet da han utlignet til 23-23. 

Det var likevel Arendals tur til å igjen ha klokken på sin side da Laurits Rannekleiv fikk ballen og satte den i mål bak Joachim Christensen til 24-23 to sekunder før slutt. 

Dermed har BHK kniven på strupen før returmøtet i Bodø kommende søndag. BHK er nødt til å vinne den kampen for å få muligheten til å gå videre til finalen, mens Arendal vil være finaleklare dersom de klarer å ta sin andre seier i Bodø Spektrum. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.