Foto og redigering: Preben Hunstad

VIDEO: Bli med på innsiden av Styrhuset

I godt over to år har bodøværinger ventet på at Styrhuset skal bli klar til bruk. I morgen åpner dørene.

– Nå er vi endelig ferdig. Det har vært mye pes, jobbing og slit, men nå er endelig målstreken nådd, sier eier Stig Otto Nilsen til Bodø Nu.

To utesteder - to etasjer

Med 25 tv-er og tre lerreter kan utestedet minne om en klassisk sportsbar, men Nilsen er klar på at det ikke er det eneste de skal satse på.

– Når sporten er ferdig på kveldstid går vi over til dans i lokalet, som det heter på ekte nordnorsk. Da skal vi ha inn personer som ikke bare er opptatt av sport, men som har lyst til å finne på noe på gulvet, sier han.

Styrhuset måler 450 kvadratmeter og kan huse 200 personer. Lokasjonen er i etasjen over Kaptein Larsen i sentrum, og målet er at utestedene skal utfylle hverandre.

–  Det har vært stor etterspørsel på mat nede, og med Styrhuset skal det bli en god kombinasjon, sier visedirektør i eierselskapet Stadssalg, Trine Nøvik.

– Om man er nede på Kaptein Larsen og føler for en matbit, kan man bare ta turen opp trappen, så fikser kokkene resten, skyter Nilsen inn.

Måtte bytte ut trafo

Styrhuset ble rammet av flere utsettelser under ombyggingen.

– Den største utfordringen var at vi hadde fått feilregnet strømbruken på huset. Det førte til at vi måtte få byttet hele trafoen på utsiden. Det gjorde at vi ble åtte måneder forsinket, noe som bremset oss litt opp i prosessen, sier Nilsen.

– Men nå er alt fikset og klart, så er det bare å tut og kjør, fortsetter han.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.