Foto/video: Kjerringråkk

VIDEO: Bodø var dekket av roser i dag - her er forklaringen

I natt har nemlig de frivillige som står bak festivalen vært på en aldri så liten roseturné, for å dekorere byen en vårlig mandag.

– Stuntet er unikt og lager litt av den samme stemninga som vi ønsker å skape på festivalen, sier kunstansvarlig Nina Losnedahl i kjerringråkk.

15. til 18. juni går festivalen som kaller seg verdens vakreste av stabelen i Stormen Bibliotek, på Sinus, på Dama di og i Bodø domkirke. 

Spekket program

Over fire dager er programmet spekket med kulturopplevelser. Stuntet i natt er et ledd i å skape oppmerksomhet om festivalen, som i sin tid ble startet av Silje Halstensen - i dag bedre kjent som artisten Bendik - og Ingeborg Selnes.

– En oppfordring til de som finner en rose er å ta den med seg, så den gjennom hele dagen kan minne deg på å fortsatt ha en vakker dag og at den kan få seg et hjem og dermed blomstre for fullt frem mot festivalen, sier prosjektleder Maiken Fredrikke Vembre.

Overraskelser

Når det gjelder selve festivalen, som er en snau måned unna, tror arrangørene at det er stort rom for positive overraskelser.

– Vi har med mange up-and-coming artister som du om bare et par år kan skryte av å ha vært på konsert med på Kjerringråkk, sier Losnedahl.

– Vi er også veldig fornøyd med det mangfoldet av damer som kommer på festivalen i år, fordi det er en viktig del av det å fremme likestilling i kulturmiljøene, sier Kaja Engen, som er ansvarlig for markedsføring av festivalen. 

Her er årets konsertprogram:

Torsdag:

MARIE ABELSEN

EMILIE SOFIE

Fredag:

ISÁK

PIKEKYSS

THE CAMELTOES

LILLIAN HALIMA

MATHILDE MELGÅRD

Lørdag:

KUUK

ME AND THE JULIOS

VENNER

SANTUS

SMASH WAVET

Søndag:
Gratis avlsutningskonsert i Bodø Domkirke

SANGERE FRA UNGDOMSKORET

MIMMI

HOBBEL

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.