FC Hulløy vil ikke la Sjarmtrollan ta seriegull i Bodø. Foto: FC Hulløy.

– Aldri om et Tromsø-lag får ta seriegull i Bodø

Bodø og Tromsø har aldri vært bestevenner i fotballsammenheng, og det samme gjelder også på futsalbanen. 

I dag tar nemlig bodølaget Hulløy imot tromsølaget Sjarmtrollan til seriekamp i Bodø Spektrum. Med seier blir gjestene fra Tromsø offisielt seriemestere, men den gleden ønsker ikke Hulløy å gi dem på deres egen hjemmebane. 

– Det vil definitivt svi å dele ut seriegull til et tromsølag i Bodø. Det er bare sånt som ikke skal skje, hverken i fotball eller i futsal. Vi skal absolutt gjøre det vi kan for å stoppe dem, lover Hulløys primus motor og ildsjel Arne Skoglund. 

– En tøff kamp 

Det er likevel ingen lett oppgave som venter for Hulløy, som rykket opp til eliteserien for første gang i klubbens historie foran inneværende sesong. 

– Sjarmtrollan har bare tapt to kamper i år, og de har vært veldig stabile gjennom hele sesongen. Mens de kun har brukt 16 spillere, har vi til sammenligning vært nødt til å bruke 24 spillere. Kontinuiteten som de har vist er noe vi kan lære av, erkjenner Skoglund. 

Han tror uansett at det blir en artig kamp for publikum som møter opp i Bodø Spektrum. 

– Vi har hørt at noen synes at tempoet har blitt for lavt i kampene. Det kommer av at vi er sent i sesongen med mange viktige kamper, og dermed er det mange lag som spiller på resultat. Sjarmtrollan er likevel et veldig engasjert lag, og jeg tror vi kan komme til å få en veldig morsom kamp der vi forhåpentlig kan sikre oss et godt resultat. 

Håper på Nordisk Mesterskap

Forrige helg arrangerte Hulløy for første gang seriehelg i Bodø i eliteseriesammenheng, og fikk gode tilbakemeldinger fra de deltakende lagene. 

– En av klubbene fortalte oss at det var det beste arrangementet de hadde vært på siden eliteserien startet opp i 2008. Gjennom NFF har vi også fått flere gode tilbakemeldinger på arrangementsbiten. I tillegg vant vi to av tre kamper, og alt i alt var vi fornøyd med gjennomføringen, forteller Skoglund. 

Nå håper Skoglund at de har vist at klubben har det som skal til for å få tildelt Nordisk Mesterskap i Futsal som går av stabelen i november i år. 

– Vi har søkt om å få arrangementet, og kniver med Stjørdal om tildelingen. Vi mener at det er viktig å legge mesterskapet til en by som har et eliteserielag. I tillegg har vi kanskje Norges aller beste dekke for å spille futsal på her i Bodø. Vi ser også på muligheten for å legge en av kampene under mesterskapet til Lofoten, som jeg tror vil være et spektakulært sted å komme for å spille kamp for de andre nasjonene, forteller Skoglund engasjert. 

– Fornøyd med å nå målet

Hulløys aller første sesong i eliteserien nærmer seg nå slutten, og med få kamper igjen ser det ut til at klubben kommer til å klare å berge plassen på det øverste nivået. Det er Skoglund godt fornøyd med, selv om han ønsker å være forsiktig med å oppsummere for mye før sesongen er helt ferdigspilt. 

– Målet vårt hele veien har vært å overleve, og jeg er fornøyd med at det ser ut som at vi skal klare oss. Det har vært noen enkeltkamper underveis som vi har vært langt fra like fornøyde med, der vi har tapt etter først å ha ledet i sluttminuttene. Slike kamper er vi nødt til å gjøre noe med dersom vi skal heve oss som lag neste år. 

I tillegg til å berge plassen, er han svært fornøyd med utviklingen som flere av spillerne har vist. 

– Blant annet Richard Halvorsen er blant spillerne som har kommet som et skudd for oss utover våren. Sist helg var han veldig god og avgjørende da vi tok et langt steg bort fra nedrykkssumpa. Det er veldig inspirerende å se lokale spillere ta så store steg, og det motiverer oss til å få fram enda flere spillere i sesongene som kommer. 

Skoglund ser imidlertid også flere forbedringsområder. 

– Vi skal ta en skikkelig evaluering etter sesongslutt, men blant tingene vi ønsker å forbedre oss på er å få en mer stabil treningsgruppe. Skader og slikt får vi dessverre ikke gjort så mye med, men det viser seg at kontinuitet er viktig på dette nivået. Gjennom årets sesong har vi skaffet oss mange erfaringer og disse vil vi bruke for alt de er verdt for å ta enda et steg videre neste sesong, lover Skoglund. 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.