Vil legge ned MaxMat - rundt 130 ansatte kan miste arbeidsplassen

Avisa Nordland melder i kveld at Insula, som eier bodøbedriften MaxMat, i dag har informert de ansatte om at det er ønskelig å legge ned driften, ifølge avisens kilder.

Planen skal være å legge ned innen sommeren 2018.

– En intern arbeidsgruppe i Insula har jobbet i litt over ett år og konkludert med å anbefale styret i Insula om å legge ned aktiviteten i Bodø, sier Sigvald Rist, administrerende direktør i Insula.

Han understreker at en endelig beslutning ikke er tatt.

Den vil bli tatt tidligst april, ifølge direktøren.

Insula gjennomførte kjøpet av MaxMat i 2015. Da hadde bedriften, etablert av familien Lundbakk, eksistert i Bodø siden 1985.

I fjor omsatte MaxMat for 360 millioner kroner, med et resultat på 8,2 millioner kroner. I Brønnøysundregistrene står den oppført med 133 ansatte. Nå kan de alle miste jobben.

– Det er en bedrift som har hatt noen gode år. Men den er i et marked i betydelig endring, og forutsetningen for lønnsom og god drift i framtida er ikke i tilstrekkelig grad tilstede, sier Sigvald Rist.

– Det må også gjøres betydelige investeringer i lokalene for å møte myndighetenes krav til trygg mat, legger han til.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.