Bodø er en by i kraftig vekst og er på full fart mot rollen som den toneangivende byen i Nord-Norge. Det er her du kan gjøre den store karrieren. Foto; Preben Hunstad Foto: Preben Hunstad

10 grunner til å velge Bodø

Skrevet av Rune Nilsen
09.03.2018 17:00 - OPPDATERT 09.03.2018 20:02

MENING: Vil du være med på å forme fremtiden? Bli med på laget som revolusjonerer norsk matproduksjon? Skape kunstig intelligens? Da er Bodø ditt klare førstevalg.

– Hvorfor skal vi bli her, er spørsmålet studentene ved Nord Universitet stiller seg når de er ferdige med studiene.

 Og svaret? Det er – for å si det mildt – svært sammensatt.

1) Bare prosjektet Ny by – Ny flyplass alene burde være nok til å starte boligjakten. Et historisk prosjekt, også i global målestokk. Hvor det trengs smarte folk innen absolutt alle fagdisipliner – fra økonomi og ledelse til kunstig intelligens og banebrytende arkitektur.

2) Bodø har alt som skal til for å bli en nasjonal og internasjonal spydspiss innen utviklingen av fremtidens matvareproduksjon. Mat som kommer fra havet. Her finnes muligheter innen alle sektorer, tradisjonelt kvitfiske, oppdrett, nå etter hvert også landbasert. Alt dette basert på en miljøvennlig profil og med matvaresikkerhet og hygiene i høysetet.

3) Men det stopper ikke der. I 2010 slo SINTEF fast at verdiskapingen basert på tang og tare ville øke fra 1 milliard kroner i 2010 til 40 milliarder kroner i 2050. Som administrerende direktør i Salten Aqua, Geir Wenberg sier: - I denne sammenhengen blir laksen en miniatyr 

Og nettopp Salten Aqua satser nå tungt på nettopp dette nybrottsarbeidet. Her kan nyutdannede innen et bredt spekter av fagfelt få sjansen til å bli med på en historisk reise som kommer til å bli et paradigmeskifte.

4) IT-byen Bodø har skapt en rekke spennende bedrifter, flere av dem med både nasjonale og internasjonale markeder. Har du lyst til å gjøre karriere som programmerer eller systemutvikler, er fylkeshovedstaden i Nordland midt i smørøyet.

5) Bodø kommer i løpet av få år til å etablere seg som en nasjonal reiselivs-hub. En tung og systematisk satsing på cruise, ferie-fritid og kurs-konferanse vil sørge for at byen blir et must i denne sammenhengen.

Dette koblet opp mot arbeidet med å samle hele Salten som en felles reiselivsdestinasjon gjør at det vil oppstå et mylder av spennende og innovative jobber innen en bransje hvor det også legges opp til en massiv bygging av nye hoteller.

6) Grønt reiseliv og en bærekraftig tilnærming er på stormende fremgang på verdensbasis. Senest i fjor hadde FN dette som et av sine hovedtema.

I løpet av kort tid dukket opp en rekke produsenter av kortreist og økologisk mat.

Varer som i løpet av de fem siste årene har fått innpass hos Meny, Rema, Coop og NorgesGruppen. Igjen et ufattelige spennende område hvor du kan få lov til å være med å bryte nybrottsland.

7) Offentlig sektor står tungt i Bodø, en by som ligger i Norges-toppen når det gjelder utvikling og implementering av velferdsteknologi. I grensesnittet mellom personlig omsorg og digitale revolusjoner, vil det dukke opp behov for et bredt spekter av folk som både har lyst til å jobbe en til en med folk, men som også vil kombinere dette med innovativ teknologi.

8) Selv om Bodø mister kampflybasen, har vi fortsatt Forsvarets Fellesoperative Hovedkvarter på Reitan. Dette koblet opp mot at vi også har Hovedredningssentralen og Luftfartstilsynet, gjør at Bodø er beredskapsbyen i Norge.

Nå kommer det også en kraftig satsing på droner, som igjen åpner for utallige, fascinerende scenarier.

9) Nordlandssykehuset er i ferd med å gjennomføre en historisk ombygging og opprusting. Her har man allerede er tatt i bruk operasjonsroboter og løsninger som er helt i verdensklasse.

Helsevesenet i Bodø ligger i front – og igjen – dette er en sektor som trenger fagfolk fra absolutt alle områder.

10) Så, folkens, om ikke dette var nok, så bor ved Verdens Vakreste Kyst. I Bodø er det kort vei til alt. Flyplass, jomfruelig natur, jernbane, hurtigbåter, lysløyper, lakse-elver, grotter og toppturer. Dessuten har vi en yrende kulturliv, et konserthus og et bibliotek det går gjetord om.

Så hva nøler du etter? Meld flytting i dag!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.