For bare to uker mistet han datteren, lørdag står ASA Krogtoft og resten av 126 på scenen i Sinus. Foto: Nordland Musikkfestuke.

126 hylles i hjembyen – for ASA blir det en svært spesiell konsert

Av Geir Are Jensen
10.08.2017 10:13 - OPPDATERT 22.01.2018 17:47

126 spiller for utsolgt Sinus på lørdag. Blant en perlerad av hits dukker det opp en ballade ingen har hørt før: Forever is a long time.

– 2017 er blitt et spesielt år for meg. Et tidsskille, sier Asa Krogtoft i et intervju med Nordland Musikkfestuke.

26. juli mistet han datteren Rachel som døde av kreft, 47 år gammel.

– Det er klart det preger meg. Men det skal ikke prege bandet eller konserten, sier ASA.

Kanskje bortsett fra et punkt på programmet – låta Forever is a long time. I det stille dediserer jeg balladen til Rachel i mitt indre. Det blir med det, sier ASA til musikkfestuka.

Lørdagens konsert blir en real hyllest av byens gamle helter. Bandet forsterkes av fire strykere fra NOSO og fire korister fra Vocal Art. Konserten innledes med en samtale med en representant for Rockheim, der 126 er blitt en del av pensum i norsk rocks historie.

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET.

126 i sine glansdager. Foto: Nordland Musikkfestuke


Konserten på lørdag ble utsolgt i løpet av få dager.

- Det er jo kjempehyggelig. Det eneste jeg er bekymret for, er at jeg vet at mange av de som kommer, er godt voksen ungdom som dessverre må stå. De får holde ut, sier ASA Krogtoft til Nordland Musikkfestuke. 

126 klar for utsolgt reunion-konsert. Foto: Nordland Musikkfestuke.
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.