Leilighetene i Leinesfjord ble åpnet med brask og bram. Foto: Riktig Spor

24 splitter nye smartleiligheter ferdigstilt og utleid på rekordtid

Skrevet av Pressemelding
07.11.2019 10:40 - OPPDATERT 07.11.2019 13:02

Antallet leiligheter i Steigen har med ett prosjekt økt med 200 prosent. Leilighetene ble oppført på kun 7 måneder, og samtlige utleid lenge før prosjektet var ferdigstilt.

Denne uken var det offisiell åpning av 24 nye leiligheter – bygd av Bodø-baserte Nordic Smart House AS i samarbeid med Steigen kommune og Husbanken.

– For kommunen er det fint å ha leiligheter å vise til som er både smarte, moderne og fine. Dette åpner opp for at folk kan komme å «prøvebo» i Steigen. Med disse 24 nye leilighetene har antall leiligheter i Steigen økt med hele 200%, og det er veldig fint for oss, sier ordfører Wibeke Aasjord Juul.

Hun stilte sammen med representanter fra næringslivet og rådmann til åpningen i Leinesfjord. Steigen er som de fleste distriktskommunene i Nordland preget av stagnasjon i folketallet. Men i april startet Nordic Smarthouse byggingen av et prosjekt som allerede i november stod ferdig, og som skal være et bidrag til å løse boligsosiale formål i kommunen.

– Jeg har tro på at dette kan bidra til befolkningsveksten i Steigen, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

Antall leiligheter i Steigen har nå økt med 200 %. Foto: Riktig Spor

Det er et aldersspenn mellom 18-87 år i leilighetene. For selv om kommunen er 1.000 kvadratkilometer stor er det ikke enkelt å finne et sted å bo. Særlig hvis du ikke har råd til å bygge en enebolig eller er handy nok til å pusse opp en eldre bopel.

– Det er veldig gledelig at det er så stor etterspørsel. Bygget er nærmest utleid dagen det åpner. Steigen har mye plass, men dette bygget representerer en veldig energi- og plass-effektiv måte å bo på og vi trenger gjennomgangsboliger i Steigen, sier Assjord Juul

Laksegründer Tarald Sivertsen mener at disse leilighetene er et viktig bidrag til utviklingen i Steigen der Cermaq tidligere i år åpnet et nytt lakseslakteri, og skapte dermed nye arbeidsplasser med ditto tilflytting og et behov for nye boliger

[annonse]
Også rådmann Tordis Sofie Langseth var tilstede. Og hun likte godt de areal-effektive leilighetene samt en patentert energibesparende løsning for oppvarming.

– Jeg synes det er all grunn til å være stolt av bygget.  Bygget ser veldig tiltalende ut og leilighetene er lyse og fine. Her ser jeg absolutt for meg at man kan bo og trives. Dette er positivt for Steigen kommune, slår hun fast.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.