Foto: Tarjei Abelsen

3 nye koronatilfeller etter testing ved Elkem

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
25.10.2020 22:30

Dermed har 6 personer så langt fått bekreftet positiv test for COVID-19 i forbindelse med testingen av 185 personer ved Elkem Salten fredag.

Det framkommer i en pressemelding fra Fauske kommune.

Tre av disse er gjestarbeidere med oppholdssted i Bodø kommune. Av de 3 andre er 1 person  bosatt i Fauske kommune, mens de 2 andre er gjestearbeidere med oppholdssted i kommunen. Smittesporing er utført, personene er satt i isolasjon og nærkontakter er satt i karantene.

Fauske kommune har så langt testet 2788 personer. Totalt per 25.10.2020 er 5 isolert, og 34 i karantene. Siden mars i år er 30 personer bekreftet smittet

– Vi opplever at kommunen og Elkem har samarbeidet veldig godt om det aller viktigste, å beskytte folk. Et godt samarbeid er helt avgjørende for å lykkes, sier kommuneoverlege i Fauske, Gregory Hautois.

Ove Sørdahl som er verksdirektør ved Elkem Salten, sier de har tatt, og tar situasjonen på største alvor.

– Da vi så konturene av mer enn enkelttilfeller av smitte, iverksatte vi i samarbeid med Fauske kommune umiddelbart testing av samtlige personer på energigjenvinningsprosjektet. Åpenhet og et godt samarbeid er nøkkelen for å lykkes med å bekjempe smitten, sier Sørdahl.

– At det kun er innleid personell som har arbeidet med energigjenvinningsprosjektet som er påvist smittet, viser at vi har klart å holde personer som har arbeidet på drift og prosjekt adskilt. Samtidig er dette seks smittetilfeller for mye. Som et resultat kommer vi derfor til å gjennomgå alle rutiner på spiseplasser, brakker, fellesutstyr med mer for å se hva vi kan gjøre bedre.

– Vi vil også vurdere strengere tiltak på testing for i større grad å fange opp nye tilfeller så tidlig som mulig, sier Sørdahl.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.