Foto: Per-Inge Johnsen

Åpner opp om tilværelsen i Italia: –⁠ Jeg får ikke gå i fred på butikken

Helt siden Ola Solbakken byttet beite i fjor, har trønderen brukt tiden godt på å etablere seg i den italienske hovedstaden.


Ola Solbakken ble i november presentert som Roma-spiller, og siden den gang har det vært mye å sette seg inn i for Glimts tidligere lynving. 

– Absolutt alt er nytt. Jeg har prøvd å planlegge litt, men jeg har aldri vært i en slik situasjon før. Det var umulig å forberede seg. Det har gått fint, men det er også slitsomt. Ingenting her er likt Norge og Glimt sier Solbakken til Nettavisen.

Solbakken var før ankomsten i Italia et kjent fjes for mange. I Bodø opplevde 24-åringen stadig å bli gjenkjent, noe som har blitt mer ekstremt nå som han har kommet til en hakke større fotballby. 

– Jeg får ikke gå i fred på butikken. Jeg var kanskje et kjent ansikt i Bodø, men her er det hakket mer spesielt. Jeg synes fortsatt det er rart og skjønner ikke helt at jeg er så interessant.

Trønderen har fått testet nivået i den italienske ligaen, og har siden starten av året fått to korte innhopp. Med seier i begge kampene har det blitt gode opplevelser så langt i den røde og gule trøyen. 

Solbakken innrømmer overfor avisen at han selv ikke hadde forventet spilletid allerede, men at det er positivt å bli sett på som en aktuell innbytter. Klubben selv har uttrykt at de vil gi 24-åringen tid til å få tilpasset seg godt, og trener Jose Mourinho har forklart at han ikke vil pushe vingen med det første. 

– Han vil være forsiktig med tanke på at jeg ikke trente med klubb i seks uker før jeg kom hit. Han har ikke sett på meg som aktuell for mer enn 20–25 minutter nå i starten. De vil bruke litt tid på å bygge meg opp, men han føler at jeg kan bidra med noe allerede.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.