Disse tolv personene kan bli Årets Bodøværing 2020! Foto: Sondre Skjelvik / Preben Hunstad / Andreas Sandnes Olsen / Per-Inge Johnsen

Kandidatene er klare. Nå kan DU kåre Årets Bodøværing 2020!

Skrevet av Redaksjonen
15.11.2020 10:00 - OPPDATERT 15.11.2020 13:12

Tolv kandidater skal kjempe om den gjeve tittelen.

Siden 2016 har Bodø Nu, hvert eneste år, kåret Årets Bodøværing. Det er en tradisjon vi er svært stolte av.

I år har vi nominert tolv kandidater til å vinne prisen. Tolv kandidater vi mener er verdige en såpass høythengende tittel som «Årets Bodøværing» faktisk er.

– Dette er virkelig en av de hyggeligste tingene vi gjør i løpet av et år. Prisen for Årets Bodøværing er eksklusiv og går til en person som virkelig har bidratt positivt til byen i året som har gått. I år har vi tolv fantastiske kandidater, og jeg gleder meg til å se hvem folket kårer til vinner i år, sier nyhetsredaktør i Bodø Nu, Sindre Kolberg.

Avstemmingen starter i dag og varer til fredag 4. desember klokken 08:00. HER kan du stemme på din favoritt!


Tidligere vinnere:

2016: Gøran Aamodt

2017: Sumaya Jirde Ali

2018: Per-Harald Åkervik

2019: Vibeke Hakkebo

[annonse]
 

Årets kandidater er:

 

1. Jens Petter Hauge - Fotballspiller i Bodø/Glimt og AC Milan

Juryens begrunnelse: Få, om noen, fotballspillere fra Bodø har hatt en så rivende utvikling som Jens Petter Hauge. At han i 2018 slet benken i OBOS-ligaen på utlån til Aalesund, til han tidligere i år ble solgt til AC Milan for nærmere 50 millioner kroner, er blitt norsk fotballhistorie. Når han i tillegg har vært en av ledestjernene på vei mot Glimts seriegull er denne nominasjonen soleklar.

– Det er fint, det! Jeg er veldig glad for å være nominert, sier Hauge.

Saken fortsetter under bildet

Jens Petter Hauge har hatt en fantastisk sesong på fotballbanen. Foto: Per-Inge Johnsen

 

2. Morten Thoresen - Europamester i bryting

Juryens begrunnelse: Det er uhyre sjeldent at en bodøværing kan smykke seg med tittelen europamester. Det kunne imidlertid bryteren Morten Thoresen da han i februar gikk helt til topps Bryte-EM Roma. En enorm prestasjon!

– Det er sinnssykt artig! Jeg er en stolt bodøværing. Å være med på en slik liste er helt rått. Jeg liker å fremme Bodø og er veldig stolt av byen min, så dette er skikkelig kult! sier Thoresen.

Saken fortsetter under bildet.

Morten Thoresen er nominert etter EM-gullet han tok i februar. Foto: Andreas Sandnes Olsen

 

3. Kitt Anne Hansen - Forkjemper for styrket ettervern av rusmisbrukere

Juryens begrunnelse: I Bodø og resten av landet er det mange som ønsker å slutte med rus. Blant dem er det mange som ikke takler overgangen fra rehabilitering til hverdagen. Kitt Anne Hansen har i flere år stått på barrikadene for å sikre et best mulig ettervern for disse. Både som medarbeider i Marborg og prosjektleder for Ovenpå i Dronningens gate gjennom RIO.

– Jeg ble skikkelig rørt da jeg fikk nominasjonen. Det kjennes ganske så bra. Tusen takk til til de som har nominert meg! Det føles veldig fint å få en sånn anerkjennelse, sier Hansen til Bodø Nu.

Saken fortsetter under bildet.

Kitt Anne Hansen er nominert for sitt brennende engasjement for ettervern i Bodø. Foto: Preben Hunstad

 

[annonse]
4. Ulrik Saltnes - Fotballspiller for FK Bodø/Glimt

Juryens begrunnelse: Nok en spiller fra Glimts uimotståelige 2020-lag. Saltnes har imidlertid ikke bare levert målpoeng på løpende bånd og vært en av Eliteseriens beste spillere i år. Han har også vært åpen om mentale utfordringer og hvordan angst preget fotballspillingen hans i mange år.

– Dette var overraskende, når man holder på med noe så uviktig som fotball! Men hvis man har klart å glede noen er jo det den største anerkjennelsen man kan få. Vi har en visjon om å gjøre nordlendinger stolte, og det har vi lyktes med i år! sier Saltnes om nominasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

– Overraskende, sier Ulrik Saltnes. Foto: Andreas Sandnes Olsen

 

5. Caroline Ailin - Låtskriver

Juryens begrunnelse: Bodøjenta Caroline Ailin som står bak flere av verdens største hits de siste årene. Spesielt kjent er Dua Lipa-hiten «New Rules». Hun har også skrevet for storheter som Clean Bandit, Katy Perry og Ellie Goulding - for å nevne noen!

– SJUKT trivelig å bli nominert! Eller «jævt», som man sier. Jeg savner Bodø hele tiden! sier Ailin om å bli nominert.

Saken fortsetter under bildet.

Caroline Ailin har laget store hiter for store artister de siste årene. Foto: Preben Hunstad

 

6. Karin Snøve Wiik - Smittevernsykepleier

Juryens begrunnelse: I en tid hvor mange blir smittet av et farlig virus kreves det folk som kan spore hvor smitten kommer fra. Karin Snøve Wiik har gjort en fremragende og viktig jobb på dette feltet, og bidratt sterkt til at helsevesenet har kunnet slå ned smitteutbrudd raskt.

– Jeg må bare føle meg beæret, selv om jeg egentlig ikke liker så mye oppmerksomhet. Det beste er å jobbe i det stille! sier Wiik.

Saken fortsetter under bildet.

Karin Snøve Wiik Foto: Andreas Sandnes Olsen

 

7. Kai Brynjar Hagen - Kommuneoverlege

Juryens begrunnelse: I en særdeles utfordrende Korona-tid har helsetoppene i Bodø kommune stått fjellstøtt i stormen. Og da særlig med Kai Brynjar Hagen som ansikt utad. Med stoisk ro, masse kunnskap og kloke vurderinger har han ledet en hel by gjennom en av de tøffeste periodene i fredstid.

– Jøss! Det ble jeg veldig glad for å høre. Tilliten det har vært mellom helsevesenet og kommunen har vært helt fabelaktig under den vanskelige perioden. Vi har jobbet tett for å få tillit også fra befolkning - og dette bekrefter på mange måter at vi har klart det, sier Hagen.

Saken fortsetter under bildet.

Kai Brynjar Hagen er nominert for sin jobb for å bekjempe Korona-viruset. Foto: Per-Inge Johnsen

 

8. Kjetil Knutsen - Trener for FK Bodø/Glimt

Juryens begrunnelse: Glimts tredje representant på lista, og en av få som får æren av å være nominert to år på rad. Knutsen har forvandlet Bodø/Glimt fra et bunnlag til et topplag og blir, etter alt å dømme, kronet som seriemester om kort tid. En enorm prestasjon!

Saken fortsetter under bildet.

Kjetil Knutsen er nominert for andre år på rad. Foto: Fredrik Stenbro

 

9. Linda Svendsgård - Ildsjel for Tverlandet Mottak

Juryens begrunnelse: I to år har Linda Svendsgård stått på for å samle inn klær til trengende familier på Tverlandet Mottak. Den jobben ble særlig synlig i februar, da et Facebook-innlegg førte til en massiv giverglede blant folk. Svendsgård har definitivt gjort seg fortjent til nominasjon gjennom sitt arbeid.

– Det gikk i surr i hodet mitt da jeg fikk vite det. Det ble litt overveldende! Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd jeg skulle bli nominert for den lille jobben jeg gjør, sier hun.  

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Andreas Sandnes Olsen

 

10. 8. klassingene ved Bankgata skole - Demonstrerte mot skolekutt

Juryens begrunnelse: Da det i vår ble kjent at posisjonen i Bodø ville kutte kraftig i skole, tok Bankgata-elevene til motmæle. På helt eget initativ demonstrerte de utenfor rådhuset. Der leverte de, blant annet, fra seg datamaskinene sine for å få berget lærerstillinger ved skolen.

– Det føles helt fantastisk! Et tegn på at det vi gjorde ble lagt merke til - også får vi håpe det på sikt også hadde noe å si for ungene i Bodø-skolen, sier Cornelia Omreit, en av ungdommene som demonstrerte utenfor rådhuset!

Saken fortsetter under bildet.

Elevene ved Bankgata skole protesterte utenfor rådhuset. Foto: Andreas Sandnes Olsen

[annonse]
 

11. Anders Hammer - Bryte-trener og Korona-ildsjel

Juryens begrunnelse: En mann som kunne vært nominert nesten hvert år, i kraft av å være en utrettelig ildsjel for Bodø Bryteklubb. I år har han også gjort en strålende innsats for å hjelpe folk som på ulike måter har vært rammet av viruset, blant i form av utkjøring av matvarer og oppstarten av Facebookgruppa «Alt for Bodø».

– Umiddelbart ble jeg veldig rørt da jeg fikk vite at jeg var nominert. Det er en stor ære. Jeg synes det er ekstremt hyggelig at folk legger merke til jobben man gjør, sier Hammer.

Saken fortsetter under bildet.

Anders Hammer ble rørt av å bli nominert. Foto: Preben Hunstad

 

12. Trond Eirik Paulsen - PowerOffice-gründer

Juryens begrunnelse: Det Paulsen har fått til med Power Office, er det få andre bodøværinger som har fått til før ham. IT-gründeren har siden oppstarten i 1998 bygget opp Power Office fra ingenting til å bli en stor aktør innen sitt felt. Det har blitt lagt merke til, og i år kjøpte Visma selskapet for to milliarder kroner.

– Dette var veldig hyggelig! Det kom som lyn fra klar himmel. Selvfølgelig er det en ære å bli nominert. Vi har hatt en fin reise, og jeg håper det kan være til inspirasjon for andre gründere, sier Paulsen.

Foto: Andreas Sandnes Olsen

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.