Under gårdagens seilas fikk båtene virkelig kjenne på ordentlig Bodøvær. Foto: Tom Antonsen

Åtte seilbåter satte ut på heftig sjø: – To av båtene fikk seilene sine ødelagt

Skrevet av Maiken Johnsen
31.12.2018 12:10

På tross av dårlig vær arrangerte Bodø Seilforening regattaen Sjyvotten i går.

I går arrangerte Bodø Seilforening deres årlige romjulseiling. På tross av det ruskete været var åtte båter med på regattaen, Sjyvotten. 

–  Vi er veldig fornøyd med at så mange deltok. Det er mange som ikke har båtene sine klare på denne tiden av året, sier leder for Bodø Seilforening, Bent Aanonsen. 

Totalt deltok rundt 40 personer.

ARRANGERT TURNERINGEN I 15 ÅR

Båtene fikk virkelige erfare det heftige Bodøværet. 

–Det var skikkelig kuling ut på havet. Det var til og med to båter som fikk seilene sine ødelagt. Så det var ganske heftig, sier Aanonsen. 

– Det er litt spesielt å seile på vinteren, fordi vinden er mye hardere. I går var det en god del sjø, men det gikk bra med alle, legger han til. 

– Vurderte dere å avlyse regattaen?

– Vi tenkte nok på det, men det var ikke meldt så ille som det var, sier han. 

Sjyvotten har vært arrangert de siste 15 årene. 

– Noen år har vi flyttet det til ut i januar på grunn av været. Vi er nødt til å se an forholdene. Ett år seilte vi i kuling og i ti minus, det var bra tøft, sier han. 

Det var tøff sjø under gårdagens regatta. Bernt Aanonsen

HARD KONKURRANSE

Lederen var godt fornøyd med gårdagens seiling og kunne fortelle at mange sto på moloen og så på at båtene kom inn. 

– Runden vi kjørte tok ca halvannen time. Det var hard konkurranse i går. Mellom båten på plass nr. 2 og fem skilte det kun et minutt, det er ganske tøft når man seiler, sier han. 

Det var båten Spleis som stakk av med seieren, som fullførte på bare én time og 19 minutter. Tett bak kom seilbåtene Lucille, EGO, Vinna og Sofie. 

– Det blir lite seiling på vinterhalvåret, så derfor synes vi det er ekstra stas å ha en konkurranse i romjula. Været som var i går appellerte kanskje ikke så mye til å komme seg ut, men når man først er ute er det godt for kropp og sjel, sier Aanonsen. 

Totalt deltok rundt 40 stykker. Foto: Tom Antonsen

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.