Foto: Sondre Skjelvik

Raja og regjeringen ga 100 millioner til Bodø 2024: – Jeg elsker nord!

Skrevet av Sondre Skjelvik
18.05.2020 14:10 - OPPDATERT 18.05.2020 18:47

Statsråden med en fantastisk nyhet mandags formiddag da han besøkte Stormen Bibliotek.

Det lå litt i kortene – men utløste stor jubel da kulturminister Abid Raja (V) kom med følgende nyhet:

– Det er med stolthet at regjeringen gir inntil 100 millioner kroner til Bodø 2024!

Raja skrøt uhemmet av Bodøs søknad og innholdet i den:

– Jeg er veldig stolt over søknaden. Det magiske i nord er kommet godt frem. Årstidene som tema. Fokuset på både de yngste og de eldste. Det er en svært god søknad. Jeg blir mør i knærne og varm inni meg. Dette vil berøre en hel verden. Jeg gleder meg til å delta i festen, sa Raja til NRK etter tildelingen.

– Det har aldri vært kulturhovedstad nord for polarsirkelen – det er verdenshistorie. Det har vært min glede å levere dette på vegne av regjeringen, sa Raja.

Ordfører Ida Pinnerød var blant de som jublet over den store nyheten:

– Jeg er helt satt ut. Dette var veldig sterkt og rørende. Nå falt noen viktige brikker på plass. Og vi kan gi full gass. Dette setter vi veldig stor pris på!

Raja sa videre:

– Det føles fantastisk å være i Nord. Jeg elsker nord! I krevende tider er det viktig å satse på kultur - det fyller livene våre med innhold. 

Med statens garanti er nesten alle midlene på plass – og med ytterligere støtte fra næringslivet er planen å nå de 300 millioner kroner som kulturhovedstaden koster.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.