Foto: Marion Klette

– Absolutt alle tiltak i verktøykista tas i bruk

Fylkesråd for miljø Christian Torset ber kommunene i Nordland ta i bruk alle relevante tiltak for å få redusert antallet elg.

Bakgrunnen er det svært høye antallet elg som er drept av tog eller bil i vinter, opplyser Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Januar i år var en av de verste på lang tid med 132 bekreftet døde eller avlivede elger.

I tillegg til de bekreftet døde dyrene og de som avlives på stedet, kommer de dyrene som man ikke klarer å påvise eller observeres uskadd. Også disse belaster kommunens hardt prøvede ettersøkspersonell og kan også være påført skader og lidelse uten at det kan dokumenteres.

– Fra vår kontakt med kommunenes viltforvaltere er det et generelt inntrykk at antall elg i fylket er for høyt. Vi vet også at mange kommuner har tatt ansvar og satt i verk tiltak for å øke uttaket av elg, og det er kjempebra. Nordland fylkeskommune støtter kommunene i dette arbeidet, og vi ber om at absolutt alle tiltak i verktøykista tas i bruk for å redusere bestandene ytterligere, sier fylkesråden i et brev.

– Flere steder i fylket etterspørres det vernetiltak i form av gjerder og lignende slik at dyrene i større grad holdes borte fra veg og bane. Vi vet av erfaring at det kan ta tid å få gjennomslag for at slike tiltak blir prioritert fra sentrale myndigheter, men vi gjør det vi kan for å få fortgang i prosessen, avslutter Torset.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.