Laserkontroller er vanskelige å se, før du blir stoppet. Operasjonsleder Mari Lillestø advarer folk mot å trå på gassen. – Det er ikke slik at UP blir arbeidsledige, forsikrer Lillestø. Foto: Preben Hunstad

Advarer hjemreisende: – Vi skal ha flere kontroller

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
04.04.2021 20:35

Første påskedag har kontrollene i Nordland Politidistrikt blitt avholdt andre steder enn i Salten.

Men det bør absolutt ikke bli noen som helst hvilepute for påskeferierende på vei hjem til byen fra hytta, skal man tro Politiet i Nordland.

– Vi skal ha flere kontroller før påska er over, ja, sier operasjonsleder Mari Lillestø.

– Folk som kjører til og fra hytta må kjøre etter forholdene og overholde trafikkreglene. 

– Blir ikke arbeidsledige

De kontrollene som har vært ute, har ikke kommet hjem tomhendte. 

Sist uke ble syv påsketurister stoppet i laserkontroll i Misvær. I dag kan Lillestø opplyse om at hele 16 fikk forelegg i Mo I Rana etter kontroll. 

– Det er ikke slik at UP blir arbeidsledige, forsikrer Lillestø. 

Kontroller i hele distriktet

Hvor stor påsketrafikken er denne søndagen, og hvor stor den kommer til å bli utover påska, er hun noe usikker på. Men hun går ut fra at mengden biler på veiene kanskje er noe mindre enn i en ordinær påske uten restriksjoner. 

– Det er nok noe mindre påskeutfart og mindre trafikk, men UP er uansett ute i hele distriktet og har økt kontroll, forsikrer operasjonslederen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.