FHI-overlege Preben Aavitsland advarer: – De som velger å ikke vaksinere seg, må selv vurdere hvor stor risiko de vil ta. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Advarer om to faktorer som kan bidra til smittebølge i vinter

FHI-overlege Preben Aavitsland advarer om at eventuelle mutasjoner og at koronaviruset sprer seg lettere på vinteren, kan bidra til en smittebølge.

Det er NTB som skriver om saken. 

– Vi er på vakt overfor en eventuell vinterbølge, sier Aavitsland til ABC Nyheter.

Smittetrenden i Norge er stigende. De siste sju dagene er det i snitt registrert 505 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 393.

I Bodø har det blitt registrert 35 smittetilfeller siden forrige lørdag 16.oktober. Ekskludert dagens tall. I snitt ligger det på fem smittetilfeller hver dag. 

Snaut 4,2 millioner nordmenn har fått første dose med koronavaksine, mens drøyt 3,7 millioner er fullvaksinert.

– De som velger å ikke vaksinere seg, må selv vurdere hvor stor risiko de vil ta. Viruset vil alltid være her, så i lengden vil det nok kreve en del å unngå viruset. Da er spørsmålet om de ønsker å møte viruset helt ubeskyttet, eller om de vil ha én eller to doser innabords først, sier Aavitsland.

Helsemyndighetene råder personer over 65 år til å ta en tredje vaksinedose. Det samme gjelder dem med alvorlig nedsatt immunforsvar.

Koronavaksiner gir ikke full beskyttelse mot covid-19, men gjør risikoen for smitten og alvorlig sykdom langt mindre.

Les mer om:

NTB
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.