Advokat frykter at også vanlige folk kan få skattesmell for pendlerboliger

Skattebråket rundt politikernes pendlerboliger kan få konsekvenser også for andre som pendler hvis Skatteetaten får medhold i sin regeltolkning.


 – Legger man Skatteetatens nye syn til grunn, er det egentlig bare fantasien som setter grenser for tilfeller med beskatning av fri bolig, sier skatteadvokat Torbjørn Stokke i Brækhus advokatfirma til FriFagbevegelse.

Han mener det spesielt er punktet om merkostnader som skaper forvirring og kan føre til skattemessige konsekvenser både for lærlinger, utenlandske arbeidere, folk som bor i kollektiv, folk som leier ut en hybel og de som betaler redusert leie.

Årsaken er at det verken finnes en lovregulering av innholdet eller noen rettsavgjørelser som gir en endelig avklaring, kun veiledende uttalelser fra Skatteetaten.

Juridisk direktør Harald Johannessen i Skatteetaten mener at hovedprinsippene om at man skal betale skatt av en fordel man får av arbeidsgiver og at man må ha en fradragsberettiget kostnad for å slippe denne skatten, er lette å forstå.

– Pendlerboligsakene rokker ikke ved disse hovedprinsippene, og dermed vil ikke sakene påvirke andre pendlere, så lenge de har fulgt regelverket, skriver Johannessen.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.