Jose Manuel fra Mexico og Alice fra Tyskland vil begge bo i Bodø fra høsten av. Foto: AFS Norge/Preben Hunstad

Alice fra Tyskland og Jose Manuel fra Mexico ønsker seg begge til Bodø

Skrevet av pressemelding
10.06.2018 15:00

Leter etter vertsfamilier til utvekslingselever.

Den 18. august ankommer 129 utvekslingselever Norge. De skal gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. De fleste vet hvor de skal bo, og har allerede pakket kofferten klar i forhold til klima.

Men ikke alle. Over 90 av dem mangler fortsatt vertsfamilie, og lurer veldig på hvor de skal bo når de kommer til Norge i august.

AFS Norge Internasjonal Utveksling er nå på leting etter familier i Bodø som kan ta dem imot.

– Det er et spennende år både for henne og oss. Vi lærer like mye som utvekslingselevene. Det er jo fantastisk for oss å komme tett på en ny kultur fra et annet land, sier Ingebjørg Felde som var vertsmor for Zhora fra Frankrike i 2016.

 

– Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Jonas Ørnesen Andersen, Generalsekretær i AFS Norge.

– Nesten 2000 norske videregåendeelever drar ut i verden på utveksling hvert år. Utenlandske ungdommer bør få den samme muligheten til å komme på utveksling til Norge. Utveksling må bygge på gjensidighet, da er det viktig at også norske familier stiller opp!

Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter. Som vertsfamilie får man komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, før man sammen med AFS Norge velger elev.

 

Jose Manuel fra Mexico og Alice fra Tyskland er to av utvekslingselevene som ønsker seg til Bodø.

Alice fra Tyskland beskriver seg selv som en ryddig, litt sjenert, men veldig ambisiøs jente. Av andre beskrives hun også som åpen og nysgjerrig, samt litt klumsete. Hun gjør det veldig bra på skolen og er interessert i språk, spesielt spansk. Hun ser frem til en mer fornøyelig og avslappet skolehverdag i Norge enn den prestasjonsrettede hverdagen i Tyskland. Familie er veldig viktig for Alice, som setter pris på fellesmåltider eller å kunne se en film sammen med moren. Hun hadde satt veldig pris på å få vertssøsken her i Norge, selv om det ikke er et «must». Alice er glad i å lese og å se på filmer andre språk, og på fritiden svømmer hun og jobber som svømmelærer for yngre barn. Venner er også viktig for henne, og hun beskrives av venner som en god lytter som alltid stiller opp når de trenger henne. Hun ønsker å komme til Norge for å bli bedre kjent med landet vårt enn det hun kan lære gjennom å lese om det på internett. Hun gleder seg til å oppleve en annen levemåte, en ny kultur, bli kjent med nye mennesker og å få en norsk familie.

Jose Manuel fra Mexico er en omgjengelig og strukturert gutt som elsker fotball og tennis. Når han ikke driver med dette driver han gjerne med andre ting, ofte med faren og broren, Fisking eller en runde tv-spill som FIFA er noe de kan finne på sammen. På skolen er han en middels elev, og matematikk hans favorittfag da han har et hode for tall. Hans naturlige ledertalent gjør at han ofte får oppgaven som teamleder og organisator i vennegjengen. I fremtiden ser Jose Manuel for seg en fremtid innen ingeniøryrket. Hans søsters opplevelser som utvekslingsstudent til Danmark har vært en inspirasjon for hans ønske om å reise ut. Året i Norge ser han på som en gylden mulighet til å få mange nye venner og til å bli kjent med en helt annerledes kultur, samtidig som han får muligheter til å lære seg et helt nytt språk.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.