Helsedirektør Bjørn Guldvog tror ikke det blir tilskuere på norske fotballkamper i 2020. Foto: Roar Wiik

Alle norske fotballkamper i 2020 kan gå uten tilskuere

Skrevet av Sindre Kolberg
07.04.2020 10:37 - OPPDATERT 07.04.2020 11:32

– At vi om noen måneder kommer i en situasjon at vi kan åpne opp for store forsamlinger, er vanskelig å tenke seg.

Koronaepidemien har allerede stanset all organisert idrett i Norge. Seriestarten i Eliteserien i fotball er flyttet syv uker frem i tid. Fremdeles er det usikkert om dette faktisk blir noe av.

Nå tar Glimt-sjef Frode Thomassen til orde for å kjøre serieåpningen i mai, men uten tilskuere.


VIKTIG MED HENSYN

– Det handler om å finne den gode balansen. Det gjelder å finne ut hvordan idretten og kulturen kan spille sin rolle i folks liv, samtidig som man ivaretar hensyn for folks helse. Vi er i en fase nå der man må begynne å snakke om hvordan dette skal se ut i et litt lengre tidsperspektiv, sier Thomassen til VG.

– Vi må være villige til å se på andre løsninger enn at man skal spille med publikum i starten av sesongen. Idrett og fotball betyr mye for mange mennesker, for byer og mindre lokalsamfunn. Nå trenger vi noe som kan løfte oss, som kan skape positivitet og engasjement, noe som gir innhold i folks liv og skaper litt fremtidstro. Kultur og idrett er i så tilfelle viktig. Seriestart i norsk toppfotball i mai vil være et godt signal om at vi er på vei tilbake til normalen, sier han videre.


NEPPE TILSKUERE

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier samtidig til TV2 at han neppe tror det blir tilskuere på norske fotballkamper i 2020.

– At vi om noen måneder kommer i en situasjon at vi kan åpne opp for store forsamlinger, er vanskelig å tenke seg, men det er mye vi ikke vet ennå, sier han.

– For eksempel idrettsarrangementer hvor folk sitter tett, vil være vanskelig i 2020?

– Ja, det antar jeg. Det er vanskelig å anslå nøyaktig hvor lenge, men jeg antar det vil være vanskelig ut 2020. Så er det naturlig å tenke seg at man kan ha idretter, men da uten publikum til stede på den måten vi har hatt publikum. Vi vil få mer og mer kunnskap som gjør at vi kan løse dette med publikum, seter og avstand på en annen måte enn vi gjør i dag, men at vi raskt skal tilbake til det å sitte tett ved siden av hverandre i store forsamlinger, blir forholdsvis lenge til. Når jeg sier forholdsvis lenge, mener jeg ut 2020, sier helsedirektøren.

[annonse]

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.