– Anders etterlater seg et stort tomrom. Foto: Privat.

– Anders etterlater seg et stort tomrom. Aller tyngst er det for hans mor og bror som har mistet sin sønn og bror så altfor tidlig.

Anders Høyen til minne.

Min – og mange andres – gode venn Anders Høyen døde fredag 28. august – 13 dager før det som ville vært hans 46-årsdag, og som også ble hans begravelsesdag. Jeg snakket med han så sent som dagen før han døde. Vi skjønte begge at det ble siste gang og tok farvel. Det var særdeles trist!

Vi kom begge fra Stamsund i Lofoten, med alt det gav av fellesskap. Særlig i Stamsund pleide vi vennskapet som voksne. Anders sitt humør og fortellerkunst har fremskaffet mang en god latter hos meg og mange andre. 

Anders tok med seg ballasten fra Stamsund til Bodø, hvor han også satte mange spor. Dette i en stor vennekrets av samfunnsinteresserte og sportsinteresserte venner som hadde en ting til felles: De likte Anders svært godt. Anders strålte av tillit, hjelpsomhet, grundighet og godhet. Vi kjenner Anders som en person med stor interesse og omtanke for sine medmennesker. Han møtte alle med samme respekt.

Jeg var en av de mange som fikk gleden av å bli kjent med Anders Høyen. Våre samtaler om livet i hans kjære Stamsund gav oss mang en glede. Med hjertevarme omtalte han enkeltpersoner rundt sin oppvekst som har bidratt til å prege han. Kunnskap og menneskelig kjennskap som han i rikt monn tok med seg over fjorden til Bodø. Og som gjorde han så utpreget godt egnet til de jobber han utførte i Bodø, særlig innenfor sport og fritidssektoren. Alt dette med en sjelden fagkunnskap og serviceinnstilling, hvilket gjorde at Anders også ble en etterspurt fagperson. Om ikke kundene over år husker hva de hadde handlet hos Anders, så husker de Anders.

Anders etterlater seg et stort tomrom. Aller tyngst er det for hans mor og bror som har mistet sin sønn og bror så altfor tidlig. Jeg – og svært mange med meg – føler med dem i sorgen og lyser fred over Anders sitt evigvarende minne! 

Bodø 8. september 2020 

Benn Eidissen

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.