Angrer ikke på at han forlot Bodø/Glimt: –⁠ Jeg er sikker på at jeg har blitt bedre

Runar Hauge debuterte for Bodø/Glimt allerede i 2017. I årene etter gikk turen på lån til Stjørdals-Blink, før han til slutt endte opp i Skottland.


Da Bodø/Glimt vant gull i 2020 fikk vingen åtte kamper i Eliteserien, og var med på feiringen av de gulkleddes aller første seriegull. Men da det ikke så ut som han var tiltenkt mye spilletid i moderklubben, var det ikke tvil da muligheten for å dra til Hibernian dukket opp. 

– Jeg var heller ikke tiltenkt mye spilletid i Bodø/Glimt, da ønsker man alltid å sjekke ut noe nytt. Det er sånn man funker som fotballspiller, sier Hauge til Eurosport

– Det er en utrolig stor og profesjonell klubb. Fasilitetene, treningen, gymmen. Alt er veldig profesjonelt, og det er høy standart. Det lot meg fortsette å spille profesjonell fotball på heltid. Så er det klart at når det kommer en stor klubb fra utlandet og forhører seg, så syns man det er spennende. Det var en mulighet jeg valgte å ta etter dialog med mine støttespillere, sier han til kanalen om å forlate Bodø/Glimt til fordel for Skottland. 

Etter overgangen gikk ikke alt som planlagt. I Edinburgh ble det ikke så mange muligheter til å spille som man kanskje tenkte, og etter en vårsesong der det kun ble to opptredener gikk Hauge på lån til Dundalk, hvor det har blitt ni kamper og to mål. 

Til tross for mindre spilletid enn han hadde håpet, forteller han til Eurosport at han ikke angrer på valget han tok når han forlot Bodø/Glimt. 

– Jeg er helt sikker på at jeg har blitt en bedre fotballspiller de siste årene, selv om jeg ikke har spilt så mange kamper. Jeg har blitt kjent med nye folk, og bodd i en helt fantastisk by, så det er ikke noe jeg angrer på, sier han. 

Hva planen videre er er foreløpig uklart. Hauge sier at alle dørene er åpne, og at det er noe han og teamet tar som det kommer. 

– Agenten min tar seg stort sett av de tingene, så fokuserer jeg mest på å gjøre mitt beste. Jeg har hatt noen samtaler med trenere og andre i klubben. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.