Styreleder i FK Bodø/Glimt, Inge-Henning Andersen. Foto: Mariell Tverrå Løkås

Glimt-styret med åpent brev etter Trond Olsen-bråket

– Vi vil gjøre kort rede for hvordan vi jobber med evalueringer og tilbakemeldinger til spillere, vår struktur rundt spillerlogistikk og mer overordnede strategier.


Debatten har sin bakgrunn i at vår spiller Trond Olsen fortalte om sin opplevelse knyttet til egen situasjon i klubben på TV2 søndag 5. august. 
Trond har vært en viktig og sentral spiller for Bodø/Glimt i mange år, og har gitt klubben, byen, publikum og supportere mange flotte fotballopplevelser. Klubben er svært takknemlig for de bidrag som Trond har gitt gjennom mange år, og de siste dager hendelser er selvfølgelig beklagelig og leit, både for Trond og for klubben.  

Klubben verken kan, eller vil, gå inn i en offentlig debatt om håndtering av denne konkrete saken, da det er en personalsak.

Vi vil likevel gjøre kort rede for hvordan vi jobber med evalueringer og tilbakemeldinger til spillere, vår struktur rundt spillerlogistikk og mer overordnede strategier:

– Hovedtrener gjennomfører jevnlige samtaler med hver enkelt spiller. I forkant av sommerferien informeres spillere på utgående kontrakt om den sportslige vurderingen av hver enkelt, og deres muligheter for å få forlenget kontrakt. Dette for å gi hver enkelt et ærlig bilde av hvor de står, slik at de også har mulighet til å vurdere muligheter i andre klubber, og eventuelt kan skaffe seg en annen jobb etter endt karriere. Klubben ønsker også å hjelpe og bidra til at spillere med lang og tro tjeneste kan få jobb i et normalt arbeidsmarked etter endt fotballkarriere. 

Spillergruppen evaluerer tre ganger per sesong hvordan de oppfatter arbeidet som gjøres i klubben. Dette følges opp med en individuelle samtale med hver eneste spiller i august det enkelte år. Denne samtalen gjennomføres av daglig leder, slik at klubben kan få mer detaljert informasjon om hva som oppleves som bra/ikke bra. Dette slik at klubben hele tiden kan utvikle seg på en god måte.

– FK Bodø/Glimt er en toppklubb, men også en utviklingsklubb. Klubben har en klar strategi om å satse på unge spillere. Styret har derfor vedtatt at minimum 10% av spilletiden i Eliteserien skal tilfalle unge, egenproduserte spillere under 23 år. Dette betyr at disse skal prioriteres ved sammensetting av stall og laguttak.

– FK Bodø/Glimt vil presisere at alle spillere som er under kontrakt i klubben, også Trond Olsen, konkurrerer på like vilkår om en plass på laget i FK Bodø/Glimt. Klubben vil alltid stille med det lag som hovedtrener mener er best egnet til de aktuelle kampene.

– FK Bodø/Glimt reiser alltid på bortekamp med 17 spillere, bortsett fra når vi reiser med chartret fly. Det er altså ikke slik at klubben reiste med færre spillere til bortekampen mot Strømsgodset enn hva som er normalt. Gjennom sesongen, og kanskje særlig nå i kjølvannet av Trond-saken, registrerer vi i Glimt også ekstern kritikk og diverse debatter, både om sportslige resultater, trenerapparat, ledelse/styret og måten klubben håndterer ulike utfordringer på. 

Vi er selvsagt ikke perfekte i alt vi foretar oss, og vi er heldige som har så mange meningsbærere rundt oss, fordi all kritikk beveger oss videre. 

Menneskene i klubben er i daglig hardt arbeid for å sikre at både barn, ungdom, trenere, foreldre, frivillige, A-lagspillere og andre ansatte skal utvikle seg og trives i Glimt. 

Vi jobber for å gjøre nordlendinger både stolte og begeistret, vi jobber for økte publikumstall på Aspmyra, for å vinne kamper og for å skape herlig stemning på tribunene. 

Vi jobber med barn og ungdom for å rekruttere flere små fotballspillere, og stadig flere fans til en klubb som så mange allerede er glade i.

Vi jobber for god mediehåndtering i en delvis ny mediehverdag, der vi også leser og lytter til dere i sosiale medier, og forsøker å være proaktive på temaer vi vet kan skape engasjement. Vi jobber for å bygge profiler som dere skal bli kjent med og glade i, og for å gi dere smakebiter av hva som skjer på innsiden i klubben på daglig basis. 

Vi jobber for å styrke det økonomiske grunnlaget for klubben vår, både gjennom eksisterende og nye partnere, gjennom produktutvikling og god leveranse.

Vi har konkrete planer for alle våre oppgaver, og evaluerer også vårt arbeid løpende gjennom året.

Vi har rett og slett trua på det vi holder på med, vi har mye god energi i klubben og vi har heldigvis mange trofaste tilhengere i ryggen.

Helt til slutt; Vi er veldig takknemlig for alt engasjement, og håper guttene og klubben får den støtten de trenger utover den spennende og krevende høstsesongen vi er inne i.

Heia Glimt! Vi ses på myra!

Styret i FK Bodø/Glimt

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.