Arild Berg er død

Den tidligere fotballspilleren ble 43 år gammel.

Arild Berg, kjent som mangeårig midtbanespiller hos Bodø/Glimt på 1990-tallet, gikk bort i dag.

Berg ble 43 år gammel.

Han var sønn av Randi og Harald «Dutte» Berg og bror av fotballspillerne Runar og Ørjan Berg, samt musikerne Terje og Eli Johanne Berg.

Arild Berg markerte seg tidlig som et stort talent. Han debuterte for Glimt i 1993, året klubben tok sølv i Eliteserien og gull i cupen. Berg ble regnet som Norges fremste fotballtalent og var ønsket av alle norske toppklubber.

Men i 1996 valgte han heller å ta et friår og pleie hobbyene sine, snowboard, tennis, fallskjermhopping. Da han gjorde comeback året etter, var det for Gevir i 2. divisjon.

I 1998 var Berg tilbake i gul drakt. Der spilte han frem til år 2000, da han for alvor ble plaget av utmattelsessyndromet ME. Det gjorde igjen at han til slutt måtte legge fotballskoene på hylla kun i en alder av 26 år. Dette fortalte han åpent om i et stort intervju med Bodø Nu i 2014.

Om livet uten fotball, sa Arild Berg:

– Folk spør meg ofte om det der. Om jeg sørger over at jeg ikke fikk fullbyrdet meg selv som fotballspiller. Men greia med fotball; det handler like mye om da du var en liten gutt, du fikk være ute litt lenger på kvelden, du kom hjem med grønske på shortsen og la deg omtrent med fotballskoene på. Du skal vinne bra mange cupfinaler for å trumfe gleden du følte ved fotball som syvåring ...

I de senere år gjorde Berg seg, sammen med sine to fotballbrødre, bemerket som eiendomsinvestor. Trioen eide blant annet Turisthytte-tomta som Arthur Buchardt nå vil bygge hotell på.

Bodø Nu omtaler dødsfallet i forståelse med nærmeste familie.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Gjennom prest Odd Eidner formidler familien følgende:

– Det er med stor sorg vi fikk vite at Arild valgte å forlate oss i dag tidlig. Vi sitter igjen med mye kjærlighet og mange gode minner etter Arild. Familien er takknemlig for all støtte og omsorg i denne vanskelige tiden, sier Eidner på vegne av familien.
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.