Skal Bodø være en attraktiv plass for folk å bo, mener Bådin-gründer Andreas Myrvold at det må være plass til et rikt kulturliv og sanselige festivaler. Foto: Christine Karijord

Arrangerer festival for femte gang: –⁠ Det handler om å knytte bånd og utdanne bodøfolket

– Det handler om å bygge attraksjon, knytte bånd og ikke minst utdanne bodøfolket på at øl er mer enn de kjente merkene, sier gründer og daglig leder Andreas Myrvold hos Bådin.


 – Målet for Bådins øl-festival i Molobyen er å skape kultur gjennom gode opplevelser for gjester som kommer utenbys fra, og samtidig samle lokalbefolkningen for gode opplevelser, forteller gründer og daglig leder Andreas Myrvold hos Bådin.

Femte ølfestival i Molobyen 

Festivalen som arrangeres inne i selve bryggeriet, på gaten utenfor og i tillegg Beddingen kulturhus nyeste tilskudd, barkonseptet Flora, er den femte i rekken av øl-festivaler i regi av Bådin Bryggeri.

– Denne festivalen er kulturbygging, det å utdanne Bodø-folk på at øl er mer enn de kjente merkene og den «vanlige» ølet som finnes lett tilgjengelig i butikken. Jeg husker det var det første jeg tenkte, da jeg kom inn i lokalet her i 2016, sammen med André Løvold, at her kan vi huse festival, forteller Andreas.

Utenfor bryggeriet skal det rigges til med telt og ekstra toalettfasiliteter.

– Festivalen er åpen fra klokken 16.00 til klokken 22.30 på fredag og fra 15.00 til 22.30 på lørdag. Det vil også holdes åpen bar i foajeen til Beddingen kulturhus – FLORA en spennende øl-bar og lavterskel-konsept vi nylig har satt i sving her i Molobyen, forteller Andreas.

Saken fortsetter under bildet. 

Det første øl-gründer Andreas Myrvold tenkte når han kom inn i Bådins lokaler i Molobyen i 2016 sammen med André Løvold, var at her kunne Bryggeriet huse øl-festival. Foto: Christine Karijord

God prat og god drikke

Til ølfestivalen kommer bryggerier fra Norge og hele Europa med nye smaker mange aldri har opplevd før.

– Vi inviterer bryggerier som vi synes er bra og som vi ønsker å dele med bodø-folket. For eksempel kommer særegenheter som øl fra vinland, hvor man inkorporerer en del inspirasjon fra vin som også brukes i ølet. Som øl lagret på leirkrokker, forklarer bryggeri-gründeren.

Han forteller at det legges opp til å ta godt vare på gjestene som kommer til Bådin, Molobyen og Bodø. I tillegg til å legge opp til god prat og god drikke for lokalbefolkningen.

– Dette blir  ambassadører for Bodø ut i Europa når de reiser her ifra. For oss Bodø-patrioter er det viktig å vise fram mangfoldet i byen, og ikke minst at vi er på et høyt nivå i ølbryggeri-sammenheng. Vi knytter bånd, og det blir store sjanser for at vi får reise ut i Europa på ølfestivaler med Bodø i ryggsekken, mener Andreas. 

Saken fortsetter under bildet. 

Til ølfestivalen kommer bryggerier fra Norge og hele Europa med nye smaker mange aldri har opplevd før. Foto: Christine Karijord

«Samarbeidsbrygg»

Mens bryggeriene fra Europa er på besøk, blir det også tid til et aldri så lite «samarbeidsbrygg».

– Det handler om at vi skal lære noe nytt, ta til oss kunnskap og kanskje skape grunnlaget for nye ølsorter for fremtiden. Det blir en slags «spin-off» av festivalen. Veldig spennende, sier Andreas.

Han mener det å ha en ølfestival i byen er viktig for å vise at Bodø er en attraktiv plass å bo.

– Skal folk se til Bodø må vi satse på et kulturliv hvor det også er plass til de sanselige festivalene, sier øl-gründeren som gleder seg stort til helgens store begivenhet i Molobyen.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bådin festival #Bodø