Fra en tidligere utgave av Jåzzungan. Foto: Henrik Dvergsdal

Festivalen trakk 2000 barn og unge sist den ble arrangert. Nå er den tilbake igjen

Jåzzongefestivalen er tilbake igjen etter pandemien.

Etter to år med koronapandemi er endelig Jåzzongefestivalen tilbake. I kompaniskap med Ad Lib Jazzklubb, Nordnorsk Jazzsenter, Stormen Konserthus og Stormen Bibliotek, arrangeres festivalen helt gratis førstkommende lørdag 14. mai. Programmet for denne dagen består av alt fra musikalske innslag i den populære familiekonserten med Du og jeg og vi 2-3-4, forestillingen Rito Ritimo, til improteater med HjerneTeppe.

– Sist noterte vi oss over 2000 besøkende, så Jåzzongefestivalen trekker mange barn og unge. Festivalen er for alle, så det er bare å møte opp. Årets program er bredt og har mye ulike aktiviteter, som vi håper kan inspirere barn til å bli med på kulturaktiviteter i framtiden, sier Erik Johansen.

Videre på programmet finner man også Sushi-kurs i regi av OHMA, hip-hop danseworkshop med Robin Silberg og Jayson Rheil, digital gamingdag i Litteratursalen og konsert med slagverktrioen RAPP.

– Bodø Jazz Open er for alle, både store og små. Vi håper vi klarer å gjenta suksessen som har vært tidligere, og at vi får mange besøkende i år når vi gjennomfører jåzzongefestivalen for første gang siden pandemiåret 2020.

Kommet i gang

Onsdag kveld spilte en av verdens ledende jazzgitarister Bill Frisell i Bodø, fredag kommer den legendariske saksofonisten Jan Garbarek, og lørdag er Jåzzongefestivalen endelig tilbake etter koronapandemien.

Samtidig går årsmøtet i Nordnorsk Jazzforum av stabelen. Noe festivalsjef Erik Johansen mener passer bra med aktiviteten festivalen gjennomfører nå i mai.

– Nærmere 40 arrangører og musikere fra landsdelen kommer reisende til Bodø denne helgen i forbindelse med årsmøtet for Nordnorsk Jazzforum. Da klaffer tidspunktet bra med at Jan Garbarek på fredag spiller for oss i forbindelse med de få eksklusive konsertene han gjennomfører i Norge, sier han i en pressemelding.

Spilt med de beste i verden

I to år har denne konserten ligget på vent, og nå er det endelig klart for å ønske publikummet velkommen.

– Garbarek er en inspirasjonskilde for musikere over hele verden og har en imponerende merittliste som komponist og musiker. I over 40 år har Jan Garbarek vært et innflytelsesrikt navn i jazzverdenen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Med seg har han Rainer Brüninghaus på piano, bassisten Yuri Daniel og perkusjonist Trilok Gurtu fra India. Men uka startet allerede onsdag med en av verdens ledende jazzgitarister, Bill Frisell.

– Bill Frisell har spilt sammen med en rekke av de største musikerne i verden, deriblant Paul Simon, John Zorn, Bonnie Raitt, Elvis Costello, Rickie Lee Jones, John Scofield, Jan Garbarek og Bono. Dette er en skikkelig godbit som har vært utsatt lenge på grunn av pandemien.

 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.