To av kunstverkene som Bianca Salvo tar med seg til Bodø.

Atelier NOUA henter italiensk kunstner til Bodø

Skrevet av pressemelding
11.06.2018 15:40 - OPPDATERT 11.06.2018 18:02

Åpner utstilling førstkommende fredag.

The Universe Makers av Bianca Salvo blir den første utstillingen vist på NOUA. Den åpner førstkommende fredag.

– Atelier NOUA og initiativtakerne Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner er svært glade for å ha fått den italienske kunstneren til Bodø og Nord-Norge. Gjennom arbeid med fotografiske arkiv, skriftlig dokumentasjon, bøker, innsamlete gjenstander, dokumenter og installasjoner jobber Bianca Salvo med intervensjoner og endringer av dokumenterte opplysninger, heter det i en pressemelding.

Arbeidet The Universe Makers er et resultat av lengre tids undersøkelser rundt fotografi av og fra verdensrommet. Kunstneren utforsker rollen fotografi, teknologi, science fiction og andre medier har spilt i fremleggingen av bevis som retter seg til vår kollektive forståelse rundt feilaktig oppfatning og konstruerte scenarier av interstellar utforskning.

Mennesket har alltid søkt etter svar i kosmos, noe som har bidratt til at massekulturen og media stadig vekk omvender det usynlige og utilgjengelige til noe som er umiddelbart synlig. Ved å ta disse forutsetningene som utgangspunkt har kunstneren samlet genuine dokumenter og bilder, blant annet fra NASAs fotoarkiv, som vises i utstillingen.

Kunstneren stiller spørsmål rundt arkivenes informative funksjon, og har gjort et inngrep i samlingen av dokumenter med formål å utfordre dets autentisitet. I utstillingen er det en parallell dialog mellom de endelige bevisene og resultatene, og kunstneren omdanner faktiske bevis til urealistiske scenarier.

Bildene og dokumentene vil for første gang bli vist i Norge gjennom utstillingen. Salvo mottok Lucie Foundation ChromaLux Scholarship for arbeidet, for å presentere utstillingen på Month of Photography Los Angeles, MOPLA og på Atelier NOUA. Utstillingen, inkludert innramming og katalog, og er produsert av Atelier NOUA i samarbeid med Bianca Salvo.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.