August Jensen. Foto: Arkiv.

– 2017 er mitt soleklart største år som syklist. Det er det ikke tvil om

Av Sindre Kolberg
29.11.2017 19:00 - OPPDATERT 22.01.2018 21:34

August Jensen startet sesongen med sykdom og toppet den med etappeseier i Arctic Race og proffkontrakt i Israel. 2017 har vært en sammenhengende opptur for syklisten.

– 2017 er mitt soleklart største år som syklist. Det er det ikke tvil om. 

Det sier August Jensen, som er en av ti nominerte til prisen "Årets Bodøværing 2017". 

Stort 2017

– Det aller største var nok etappeseieren i Arctic Race opp Finnvikdalen. Det var skikkelig stort. Spesielt siden det var "hjemme" i Nord-Norge med så mange tilskuere i løypa. Stemningen var helt magisk, og følelsen av å komme først i mål der var skikkelig god. Det var en drømmedag, sier Jensen.

For tiden er han på sin aller første treningsleir med sitt nye lag, Israel Cycling Academy. Et lag han signerte for i august, men først nylig ble en skikkelig del av. Dermed gikk drømmen om å bli proff i oppfyllelse for Jensen i en alder av 26 år.

– Det er deilig å endelig ha fått det til. Det er noe jeg har drømt om og jobbet mot i en årrekke, så det å ha nådd målet føles veldig godt.

Jensen tror også det nye laget vil bidra til å heve han som syklist.

– Det er et annet nivå, både på det sportslige og på opplegget rundt. Det er høyere nivå på treningene og veldig dyktige ryttere rundt meg, så jeg håper at det skal bidra til å heve mitt eget nivå. 

Ser fremover

Allerede nå er August Jensen i gang med forberedelsene til 2018. Et år han håper skal bli enda bedre enn det inneværende.

– Man må sette seg nye mål hele veien. Jeg har lyst til å bli en så god syklist som mulig, og håper jeg klarer å forbedre meg til neste år. 

– Er det noen ritt du har sett deg ut?

– Milano-Sanremo hadde vært utrolig stort å sykle. De belgiske klassikerne hadde også vært kule å prøvd seg på. Mulighetene er i hvert fall til stede med nytt lag, så jeg håper jeg får gjort det.

– Og du blir vel å se i Arctic Race også til neste år?

– Hehe. Jeg har i hvert fall veldig lyst, og det står på programmet mitt. Jeg håper at det lar seg gjennomføre.

Vanligvis har 26-åringen vært vant til å være ledestjerne, men han innser at 2018-sesongen i større grad kan dreie seg om å være hjelperytter. Det er likevel en oppgave han går til med stor selvfølgelighet.

– Alle vil jo helst sykle for egne sjanser, men jeg har ingen problemer med å jobbe for andre. Vi er et lag, og da må vi bidra for hverandre.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.