iFjord-festivalen ble et kortlevd eventyr for gründerne. Foto: Bjorn Leirvik leirvikfoto.no

Avlyser iFjord-festivalen

Skrevet av Hedda Hiller
10.05.2019 14:21 - OPPDATERT 10.05.2019 18:02

– Hver eneste stein er snudd, sier festivalledelsen.

iFjord-festivalen er avlyst. Det bekrefter styret i iFjord AS i en pressemelding etter gjentatte henvendelser fra Rana No. 

– Det er med stor skuffelse og tungt hjerte at styret i selskapet iFjord AS har vurdert det dit hen at årets festival trolig må avlyses få uker før show. Hver eneste stein er snudd, men vi må nå dessverre kort tid før show erkjenne at svært negative artikler i lokalmedia har bidratt til at årets festival ikke lar seg gjennomføre. Festivalen hadde en trang fødsel da den ble etablert sommeren 2018, men med langsiktige avtaler så vi som arrangører frem i mot å bringe dette i balanse og vel så det med årets arrangement.

– Det er langt fra uvanlig at slike arrangementer og selskaper trenger tid på å bygge seg opp, og det er heller ikke uvanlig at leverandører og arrangør inngår langsiktige avtaler. Så har vi også gjort, og våre leverandører har stilt velvillig opp og vært gode lagspillere. Men det er utviklingen etter ytterligere negative avisartikler som nå har resultert i at det dessverre ikke er rom for videre drift, og at årets festival ikke lar seg gjennomføre.

– Vi må dessverre erkjenne at vi i arbeidet med å kunne tilføre kommunen noe nytt og
kjærkomment har opplevd å slåss mot vindmøller. Tre store investorer, som i
utgangspunktet var veldig interessert, fikk kalde føtter etter lokalmedias ensidige negative vinkling rundt påsketider, midt i oppkjøringen til årets arrangement. Videre har artister og agenter villet gjøre om på betingelser og sponsormarkedet later i tillegg til å ha utviklet en frykt for å ville assosieres med festivalen. Vi kan med sikkerhet spore mye av dette direkte tilbake til den negative omtalen i avisen.Som arrangører har vi også vurdert andre arenaer for å minske kostnadene til et minimum, men alt i alt må vi dessverre medgi at avisartiklene har hatt som resultat et svært negativt fokus, som til slutt slo beina under det hele og som gjør en gjennomføring umulig. Det er derfor med tungt hjerte vi derfor trolig må bringe selskapet iFjord AS inn for skifteretten under en måned før årets arrangement skulle gått av stabelen.

– Salget av billetter er stoppet. iFjord hadde som mål å gi ranværingene et utvidet kulturtilbud, og å oppfylle våre forpliktelser til våre leverandører.

– Det er lagt ned enormt mye dugnadsinnsats og det er på disse to årene knapt tatt ut lønn. Dessverre lykkes vi ikke. Korthuset falt til slutt sammen, og nå er det ikke forenlig å drive videre, uansett hvor lyst vi har til å lykkes. Det må skje mirakler og underverker i løpet av helga, hvis ikke vil det bli begjært oppbud mandag. 

Styret i iFjord oppgir at det ikke vil bli gitt kommentarer utover denne pressemeldingen. 

Slik ser det ut på iFjord-festivalens hjemmesider fredag morgen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.