Bådins juleøl fikk terningskast seks i stor øltest. Foto: Sindre Kolberg

Bådin med full pott i stor kåring: –⁠ Jeg skulle egentlig dumpe det

Bådin gikk nesten til topps i Dagbladets test av juleøl som selges på Vinmonopolet.


Gjennom et panel på fire har Dagbladet smakt på 25 juleøl. Blant de var det kun tre øl som utmerket seg nok til å få toppscore med terningkast seks.

Bådin tønnelagret julestout var en av vinnerne av konkurransen. Ølet er en sterkøl på 9,3 prosent. Dahls juleøl og Amundsen Bourbon BA Ashes to Ashes fikk også terningkast seks av panelet. Sistnevnte gikk til topps i øltesten. 

Daglig leder ved Bådin, Andreas Myrvold innrømmer til Bodø Nu at ølet ble til ved en tilfeldighet. 

– Vi hadde en del stout liggende på mange forskjellige rom- og burbontønner som hver for seg ikke utgjorde noe særlig magi. Jeg vurderte å dumpe det, men sammen med bryggerne mine gjorde vi litt blending og fikk et resultat vi var veldig fornøyd med. Når ølet attpåtil går hen og vinner viktige tester er det jo ekstra kult, og nok et bevis på at vi er et veldig kompetent team, sier han. 

Her er panelets begrunnelse. 

«Dette ølet er aldeles ugjennomtrengelig svart. Det er umulig å se gjennom.

Det er et rikt aromabilde hvor du få assosiasjoner til urter, hostesaft, lakris og har litt medisinsk preg, nærmest. Men her er interessante toner som minner om urtelikører som Underberger.

Du fornemmer tydelig at dette er alkoholsterkt - her tør vi nesten ikke smake! For dette er vinøst - en skikkelig bombe!

Og ølet skuffer da ikke på smak og ettersmak! Det er sterkt urtepreget og alkoholdrevet. Ølet utmerker seg gjennom det voldsomme smaks- og aromabildet. Du skal ha stamina for å drikke dette!

Anbefalingen er å dele dette ølet på flere. Den er utrolige spennende og tiltalende, men det er neppe et øl folk vil drikke mye av.

Og dermed er det heller ikke et øl man drikker til mat. Men det er et øl man definitivt kommer til å snakke om!»

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.