Styreleder i Blåfrost, Endre Grønnslett, Bådins Andreas Myrvold og festivalsjef Øivind Holthe. Foto: Presse

Bådin brygger eget Blåfrost-øl

Av redaksjonen
09.02.2018 13:24 - OPPDATERT 09.02.2018 17:02

– Vi er veldig stolte.

– Da festivalen spurte om vi kunne tenke oss å lage et eget øl til dem, ble vi både glade og stolte. Blåfrost og Slipen Scene på Rognan er en veldig kul greie som vi mer enn gjerne identifiserer oss med, sier daglig leder i Bådin, Andreas Myrvold.

Myrvold smiler bredt når styreleder Endre Grønnslett, og festivalsjef Øivind Holthe gjester bryggeriet for å smake på ølet som nå bærer den populære festivalens navn.

– Herregud, dette blir uten tvil årets største headliner på festivalen, konkluderer Holthe etter å smakt på Blåfrost for aller første gang.

En knapp uke før festivalen åpner, triller det nå tusenvis av ølflasker med festivalens navn ut av bryggeriporten i Bodø. Sammen med Blåfrost har det lille, men svært anerkjente bryggeriet, fått fram en øl som de mener er helt perfekt til festivalen.

– Vi diskuterte litt frem og tilbake hvilket øl dette skulle bli og kom frem til at det måtte bli et lyst og fruktig øl som kunne fenge både ølentusiastene og massene. Etter en testrunde og litt justeringer har vi nå fått et sluttprodukt som kler festivalen i februar, men som også blir nydelig på lange, varme sommerkvelder der man sitter ute og gleder seg til neste Blåfrost, sier Andreas Myrvold.

Saken fortsetter under bildet.

Slik blir Blåfrost-ølen. Foto: Presse

Bådin har på rekordtid blitt et av Norges ledende bryggerier og fjoråret var full av høydepunkter og utmerkelser. Bryggeriet hadde to øl på topp 4 i Ølportalens sommerøltest, de vant VG's sommerøltest, og gikk også hen og vant den nordiske bryggericupen

Også på etiketten til det nye ølet har bryggerne forsøkt å fange den følelsen som en “Blåfrost Pale Ale” brygget på amerikansk hvete, skal gi sitt publikum:

Blåfrost. Som smeltevann i årene, et iskyss ved fjordens bredd. Kjærlighet og trampeklapp, skaperkraft og lidenskap. Blåfrost er verdens varmeste festival i den siste båtbyggers katedral. Og tro oss, det er fullt mulig å fange ekstase i en flaske, hvis du brygger den på frostrøyk, lykke og amerikansk hvete. Hørte vi noen rope; Mere, mere, mere...

– Jeg må innrømme at vi er veldig stolte over dette prosjektet. Blåfrost og Bådin har svært mange fellestrekk; ikke minst viljen og troen på at vi kan levere enestående produkter til tross for mindre ressurser enn mange av våre kolleger. Det tar vi igjen på lidenskap, sier Endre Grønnslett.

Blåfrost-ølet har premiere neste helg, men vil også bli å finne i butikkhyllene ettersom alkoholprosenten
er på tillatt butikkgrense, nærmere bestemt 4,7 prosent.

(Pressemelding)

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.